Evaluering av grillsesongen 2020

Snart var det jul, og grillsesongen var på hell. Tiden var inne for å evaluere.

  • Jøsus
    Jøsus
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Årets grillsesong holdt til en firer, muligens en sterk firer. Eller en svak femmer. Nei, en firer. En sterk firer. Eller en middels.

Det var vanskelig å si, også i år. Grillsesongene var alltid fulle av voldsomme opp- og nedturer. 

Også i 2020 hadde han greid å ødelegge en førsteklasses biff – eller det som mest sannsynlig var en førsteklasses biff, og kunne forblitt det etter grillingen hans. Den biffen han etter hvert satte tennene i, minnet mer om de gamle sandalene til faren enn et stykke mat.

Sånne opplevelser kunne hjemsøke ham i flere uker. Hva var det som gikk galt? Selv om temperaturmåleren feilet totalt denne dagen, noe som måtte være lov å si, var det jo klart at han hadde hovedansvaret. Han var tross alt mennesket bak, og han burde selvsagt stoppet før biffen ble svart og seig. 

En full gjennomgang hos fastlegen med henvisninger til diverse skanninger kunne kanskje ha gitt et svar på hva som egentlig hadde skjedd, men han orket ikke en slik visshet. Da var det bedre å gruble.

Han hadde fortsatt en lang vei å gå før grillmaten ble perfekt hver gang. Og til han kunne grille hva som helst, noe som jo absolutt var mulig, sa de. 

I år hadde han hatt ganske god kontroll på kullageret, og han hadde bare hatt bitte litt kullangst et par ganger. Han hadde sluppet å låne av naboen i år, noe som var en seier.

Heller ikke i år var han blitt fristet til å kjøpe damegrill. Disse gassgrillene var jo ikke annet enn utendørskomfyrer. Da kunne han like godt stå inne på kjøkkenet med vinduene åpne.   

Problemet med gassgrill var jo nettopp det gassgrillerne trakk fram som fordelen – det var jo så enkelt. Det var bare å skru på en bryter, og vips, så var grillen akkurat passe varm.

I en kullgrill kunne temperaturen være et par hundre grader mer eller mindre enn det som var planen. Avstanden mellom suksess og katastrofe var mye kortere med en kullgrill. Det var egentlig derfor han aldri hadde hatt behov for å hoppe i fallskjerm. 

Publisert:

Drøset Jøsus

  1. Bør man gjemme seg når sprenge-alarmen går?

  2. Hvordan kan vi fjerne flått uten at den dør?

  3. Noen bruker briller for å lese på vaske­lapper og ølflasker. Andre har andre grunner

  4. Noen glemte at det var fri­gjørings­dag lørdag

  5. Byen er full av masete folk, men på Landet bråker naturen

  6. Hvorfor kan vi ikke få angre­frist på valget?

  1. Drøset Jøsus