Klemmen

Drøset: Hun hadde våknet med en deilig, varm følelse. Glad. Lykkelig. Noe godt hadde skjedd. Men hva?

 • H9
  H9
Publisert: Publisert:


Så kom en dårlig samvittighet sigende på henne. Hvorfor det? Hadde hun gjort noe galt? Ulovlig? Hun forsøkte å nøste opp i drømmen. Vanligvis var hun elendig til det. Med unntak av forrige ukes drøm, der hun skulle ta en ferje på ferie i Italia, men myndig ble stanset på lemmen av artisten Mariah Carey, for øvrig i samme antrekk som hun hadde på seg i Sørmarka arena for noen år siden - en slags juletruse med glorete uniformsjakke, Mariah altså, ikke henne selv. Og ferjebilletører liker jo noen ekstra dusker på skuldrene, så det var jo så. Men Mariah sa det var ok å stå over ferjen, for hun kunne få en klem som trøst. Om hun bare ikke ødela sminken hennes eller stjal noen av gullfrynsene.

Da kom hun på det. Det var det hun hadde drømt om; en klem! En gammeldags, toarms klem. Ikke en pinglete, halvhjertet sak, men en sånn en som knaker litt i ribbeina, men ikke så mye at det blir ubehagelig. Bare bestemt omfavnende. En klem som varer så lenge at man blir varm i hjertet av den.
En sånn klem kunne hun ikke huske å ha fått av andre utenom ungene på over ett år. Men denne gangen hadde hun drømt at hun hadde fått en sånn klem. Og gitt en tilbake. En sånn en som varmet i sjela.

Men det gikk ikke nå. Det var ikke comme il faut, som franskmennene sa, og sikkert Nakstad, Stoltenberg, Erna, Stanley og alle de andre. Men hun hadde så lyst til å gi en sånn klem.

Derfor hadde hun planer om å drømme om en ny klem i natt. En bestilt drømmeklem. Til en kul dame hun kjente. Som hadde det tøft akkurat nå. Og som skulle fått ti, nei hundre, nei tusen klemmer om det var lov. Alle slags klemmer. Trøsteklemmer. Stå-på-klemmer. Du er tøff-klemmer. Dette klarer du-klemmer. Bli-frisk-klemmer. Og ikke minst: Kreft er noe dritt, men vi heier på deg-klemmer. Flest av dem. Sakki som hun skulle klemme. Når hun bare slapp til.

Les også

 1. Gjerdehopperen

Publisert:

Drøset H9

 1. Swayze. Og snått

 2. Med prikke­døden, ev. dømming til å lytte til parti­leder­debatt 12 timer i strekk, skal herved straffes de eller den som:

 3. Gratulerer, er du snart eier av en tween?

 4. Ingenting er som å ha en skrue løs

 5. Hvordan vet man egentlig når sommeren er slutt?

 6. Undervannstanker

 1. Drøset H9
 2. Mariah Carey
 3. Koronaviruset

Mest lest

 1. Slik blir den nye korona­hverdagen fra mandag av

 2. Frustrert Fridjonsson ute i kulden: – Jeg er sint

 3. – Folk skal kunne spise som en konge med lue­sveis

 4. Drill og bor er trolig brukt for å ødelegge Stein­kjerringa