Buskelusker

Drøset: Hun var overraskende varm og komfortabel der hun satt.

 • H9
  H9
Publisert: Publisert:

Det var deilig mildt ute. Hun hadde en pelsfell å sitte på, medbragt te og en god ullkappe rundt skuldrene. Ingen hatt eller lue, men en gild, glorete polyesterparykk, som var varmere enn prisen skulle tilsi. Eller kanskje den var akkurat like klam som prisen skulle tilsi.

Hun hadde fyrt opp fakler, som flakket innbydende i høstmørket. Satt ut lanterner, små lys og koselige samlingspunkt. Da var det bare å vente. Hun hørte knasende føtter i oppkjørselen før de kom inn i hagen. De spente små var søtest. De gikk hånd i hånd. Forventningsfulle. Hun lot dem kose seg med Disney-varianten av feiringen.

Men så kom rosinen i pølsa. Fjortiser. Blaserte fjortiser som egentlig syntes de var for kule til å gjøre dette, men som innerst inne syntes det var vidunderlig å få lov til å gjøre det noen år til, under en paraply av ironisk distanse og vampyrsminke. Hun gjorde seg klar. Krøket seg sammen. Byttet lydspor på høyttaleren. Ikke mer kråker. Nå var det lydsporet "gal dame på loftet" som hvisket ut av høyttaleren bak fjortisene. De skvatt. Så seg nervøst om. Lo litt seg i mellom, dyttet den tøffeste foran seg inn i hinderløypa som slanget seg under trærne og bak lekehytta. Hun lot alltid de tøffeste gå. Gjorde som løvene. Siktet seg inn på de nervøse lenger bak. Så reiste hun seg i full høyde. Slo ut med kappen og freste i all sin meksikanske dødsmaske-sminkede prakt. "Hvem er dere som våger dere inn i heksens hule?".

Alt etter "Hvem" druknet i hylene fra fjortisene, som flyktet hals over hode ut av hagen, så hattene flagret og slikkepinnene skvulpet ut av fangstbøttene. Hun hørte dem forsvinne ned langs gata.

Hun humret for seg selv. Rettet litt på lysene i treet, slik at skyggene falt mot den svevende lykten i treet bak. Så tuslet hun tilbake til pelsfellen, tok seg en sup varm te, og gjorde seg klar til neste pulje. Hun hørte dem allerede i grusen. Halvstore gutter i ungdomsskolealder. Ypperlige å pirke langs føttene når de kom trampende.

Det ville bli som å ta godteri fra barn. Unnskyld. Det ville bli som å GI godteri til barn. Hun kaklet en liten hekselatter, svelget ned teen, og smeltet inn i mørket.

Publisert:

Drøset H9

 1. Da lykken var en flaske brus og en bombom

 2. Hun hadde for første gang blitt svindlet. Eller. Hadde hun?

 3. Ønskelisten

 4. Helt siden de hadde flyttet inn, hadde de hatt en liten hemmelig­het i kjelleren

 5. Buskelusker

 6. Kinkig

 1. Drøset H9
 2. Drøset
 3. Halloween

Mest lest

 1. Slik ble Rogalands 20 rikeste gode for 15 milliarder

 2. Bensinstasjonssjefen på Ålgård tjente over 15 millioner i fjor

 3. Apoteker er tomme etter voldsom pågang etter hurtigtester

 4. Danmark strammer inn