Gasspedalen

Drøset: Hun hadde gjort noe hun ikke burde.

 • H9
  H9
Publisert: Publisert:

Altså, hun var helt hundre prosent overbevist om at folk som hadde inntatt alkohol eller andre sterke midler ikke burde kjøre bil. De burde langskjemmes, de som satte seg ned og suste av gårde, uten å ta hensyn til at de var påvirket.

Men så var det bare det at hun hadde det litt travelt, og så gjerne måtte fått gjort noe. Hun visste at det var en elendig unnskyldning, og hun var ikke stolt av det. Men hun hadde altså satt seg ned, trykket på gasspedalen, og sust av gårde. Stikk i strid med egne regler. For hun hadde jo egne, strenge regler for dette. Strengere enn det Trafikksentralens Stoltenberg og Naley hadde.

Ikke holde på når du var for trøtt, sjuk, for full av pollenallergi (var jo omtrent som å innta noen øl, enkelte dager, med vinglete gange, lite gangsyn og ikke å forglemme disse veldige nyse-riene, som gjorde at man ikke så noe på noen sekunder. Man kommer ganske langt på ett sekund etter to.) I tillegg ikke etter å ha inntatt for mye sjokolade eller store mengder fersk gjærbakst, siden førstnevnte gjorde henne litt sjeiki, mens sistnevnte kunne gi avgass-utslipp langt over klimavennlige grenser.

Men så hadde hun tenkt at det var frikveld, og tatt seg en uskyldig øl, som til slutt hadde blitt til to, for hun hadde jo kvelden for seg selv, og det var fredelig i heimen, og det var ikke så ofte. Så, rett før midnatt, kom hun på at hun hadde lovet å levere noe dagen etter. Så det hastet. Slik hadde hun havnet der hun var nå. Med skammen. For det var ikke vanskelig å se at dette var noe hun ikke burde gjort. Hun hadde kommet skjevt ut allerede fra start, og det hadde forplantet seg.

Hun sukket, og reiste seg. Denne gang var det slutt. Aldri mer skulle hun sy på symaskin etter klokken 22. Aldri mer skulle hun begi seg ut på å lage knapphull der i tussmørket. Hun holdt opp det skuffende resultatet, som så ut som det var utført av en 7-åring, eller en mann i velmaktsalder med tung gasspedal gjennom en hinderløype.

Hun kikket ned på gulvet, der to identiske buksebein lå klippet ut. Det var to venstrebein. Det tredje venstrebeinet var sydd på buksen. Aldri mer skulle hun klippe ut mønster i påvirket tilstand. Det være seg om det skyldtes allergi, sukkerkick eller annet.

Publisert:

Drøset H9

 1. Noen ting i livet går så seint som å se på maling tørke. Nesten

 2. Skilpadden og haren. Fiffig historie det der

 3. Det er noe man tar for gitt skal fun­gere. Helt til det ikke gjør det

 4. Etikette

 5. Back in business

 6. Det går alltid et tog. Helst på mot­satt side av byen

 1. Drøset H9
 2. Drøset
 3. Sy
 4. Øl

Mest lest

 1. Hommersåk samles i sorg – igjen

 2. Marte (19) og Tor Martin (19) omkom i MC-ulykken i Gjesdal: – Dette er ufattelig og grusomt

 3. Det trengs et forbud mot bruk av robot­klippere om natten og strenge reguler­inger for bruk om dagen

 4. Før visste bare lokal­kjente om stølen. Så kom en «tur­fluenser»