Je e en pinsevenn

DRØSET: Je må si det, atte je e en forriktige pinsevenn.

  • arild i.
    arild i.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

For det e jo nå i pinseferien atte sommeren begynne, å vi kan sidde onder hengebjerken udi haven med en liden jinn å høre på pibb-pibbene så holde på å synge for oss, uden atte vi risikere å fryse av osser både det ene å det andre.

Je syns det e en fine tid.

Nå e der jo de så mene det, atte pinsevenner e noen religiøse sekterister. Akkesom mohammedanerene å katolistene å disse jehovaene så renne ned dørene hos folk.

Je syns jo ikke atte det bler det samme. For det atte der e jo ingen av de så har fått sin egen ferie, sånn så pinseferien. Jehovaene feire jo ikke jul, for eksempel.

Ikke i julen engang.

Hva gir du meg?

Nei, ska det ver sånn atte der e noen så påberobe seg å ver noe, uden å ver venner av en ferie, så kan de bare ha det så godt. Hvem tror de egentlig atte de e?

Je bler helt altererte bare på tanken.

Skolle vi hatt en egen jehovaferie, for eksempel? Eller en mohammedferie? Nei, vi skolle ikke det. For det har jo ingenting med årstider å gjørr. Pinsen handle om atte våren slotte, å atte sommeren begynne.

Skolle der vert en lignendes bevegelse, så måtte det vert høstferievennene, eller påskevennene - å heisan, sveisan - der e kanskje disse katolistene inne på noe - men alligevel, je syns nå det, atte det e best å ver pinsevenn.

Hjemme hos von Winckelhumpen sine e de og en slags pinsevenner, men de tilhøre en litt aen retning enn oss. De pleie å ver ude i haven i hvide kler å drikke portvin å spille krokket til ingen skjønne reglene, å de bable i vei på hvert sitt uforståelige språg. Ikke engang kongepoddelen Frederic, den hjernedøde kjøteren, får med seg et eneste ord.

Vel, vel. Alle familier har sine egne tradisjoner.

Nei, nå va der fint, altså.

Nå må je bent frem ha meg en liden jinn onder hengebjerken.

Publisert:

Drøset arild i.

  1. Je bler helt altererte

  2. Bjerk e ikke brensel!

  3. Den eneste sanne guiden til partiene som stiller til valg mandag

  4. Ja til ulighed!

  5. Gasser i drivhuset

  6. Hosk å bruge monnbind

  1. Drøset arild i.