Rosin i bakverk

DRØSET: Nei. Bare nei.

Et fryktelig skue. Tenk å ødelegge flott bakverk på denne måten.
  • Letolin
    Letolin
Publisert: Publisert:
iconDrøset
Drøset er et daglig skråblikk skrevet av utvalgte journalister i Aftenbladet.

Det burde være helt unødvendig å si dette, i verdens rikeste land, i 2022, men det må likevel sies - med utestemme:

DET SKAL IKKE VÆRE ROSIN I BAKVERK!

Litt bakgrunn: Rosinen ble først oppdaget av romeren Fatalicus Bakius (666 år f.Kr). Han var en svært ond og sadistisk baker som en dag glemte en drue i solen. Denne dagen skulle han ha besøk av sin svigermor, Rosinus Masus, og han skulle bake brød til besøket. Til jul dette året hadde Bakius - nok en gang - fått en polojumper av svigermor til jul. Som hevn for denne ugjerningen gjemte han den fordervede og innskrumpne druen i brødet.

Denne onde tradisjonen ble videreført av den grusomme Keiser Nero, sønn av Keiser Lohengrin og Dronning Mandelstang. Han serverte sine fiender brød, boller og croissanter med ekle, tørre druer.

Alle døde.

Gjennom historien har onde folk av alle slag fortsatt med denne styggedommen. Vi nevner i fleng: Judas Iskariot. Sigbjørn Andreas Iskariot (bror til Judas, ikke så kjent, men en skikkelig ufyselig type som fant opp brokkolien). Sauron (han slemme tryllekunstneren i de filmene om den ringen). Han fyren som grunnla Sportsklubben Brann. Og ja, Hitler var en rosinentusiast. Selvfølgelig var han det. Og Silvio Fauner, han som spurtslo Bjørn Dæhlie på stafetten under OL i Lillehammer. Silvio Fauner er kanskje ikke ond, men det taler jo ikke akkurat til rosinens fordel at en sånn type er en av rosinens yppersteprester.

FN har listet opp rosin i bakverk som en av de store truslene mot menneskeheten og verdensfreden. Rekkefølgen er Putin, et nytt nedrykk for Viking, terror, miljøkollaps og så rosin i bakverk som nummer fem.

En gang så jeg en rosin i en skolebolle. Men tok politiet saken på alvor? Nei, for sånn har det blitt. Men jeg nekter å tie, og for å sitere Paulus andre postkort til Romania: «Rosin er djevelens eget verk, og i bakverk er det helste bare verre».

DET SKAL IKKE VÆRE ROSIN I BAKVERK!

Publisert: