Je går for koll

DRØSET: Nå e tiden inne, for å sikre seg et rimelig kollkraftverk å ha i haven.

 • arild i.
  arild i.
Publisert: Publisert:

Je har tenkt litt på det, med de strømprisene så vi har hatt i det siste, atte je kanskje ska begynne å grave efter koll i haven. Ja, det e jo ikke sånn atte je har tenkt å grave selv, det får ver opp til polakkene våres å svingene spadene å hakkene, men hvisomatte vi får det til, så bler det jo en store soksess. Tenk på alt vi kan spare til oppvarming på å brenne koll så vi grave opp fra haven våres selv, åsså vi har så stort hus.

Det e kanskje ikke så veldig politisk korrekt å grave efter koll, nå så der e sånne samtaler om å slotte med det, men helledossen, der e jo forskjell på det de holde på med borte i Kina å Rossland å de, å det vi gjørr i våres egen have. Eller hva?

Je vet ikke helt hvor langt ned vi må grave, for å støde på en drivverdige kollåre, men je e forberedde på att vi kan ble nødde til å leie inn en sånnen maskin så står å donke. Hvisomatte det e sånn atte det komme til å irritere noen av naboene, så ska je jammen si det til de, atte vi ikke har hond så står å gjør i haveporten hele dagen, sånn så enkelte andre har, å da har je ikke engang nevnt von Winckelhumpen å kongepoddelen Frederic, den hjernedøde kjøteren, med et eneste ord.

Eller har je?

Vel, jaffal så regne je med det, atte vi må kjøbe inn noen skinner å noen sånne vogner så vi kan sende polakkene våres nedover i gruvegangene med efterhvert, men vi får ta det så det komme. Å så e det vel sånn, vil je tro, atte når de legge ned så mange kollkraftverk rondt i all slags forskjellige land, så bler det ganske rimelig å kjøbe sånnet udstyr brokt.

Kanskje pent brokt til å med.

Ja, dette ska nok få ned strømregningen, tenke je.

Men først ska je ha meg en liden jinn.

Ja, dette ska nok få ned strømregningen, tenke je
Publisert:

Drøset arild i.

 1. Når den fly­alarmen gikk, så tenkte je atte nå komme rosser­ene å tar oss

 2. Det smelle på Vaaland

 3. Godt nottår!

 4. Helledossen, det e jul igjen

 5. Åsså vi så har invitert treåtyve gjester på julaften

 6. Nå kjenne je det, atte je begynne å ble trette å leie av hele coronen

 1. Drøset arild i.
 2. Drøset