Kroo. Krrrrroooooo

Drøset: Våren kom plutselig, intenst, og lydhørt. For noen mer enn andre.

 • Henriette M. Johannesen
  Journalist
Publisert: Publisert:

Det begynte sånn der nede i foten. En slags vibrering. Først trodde hun det var krampe i leggen etter en uvant mengde trening dagen før. Men nei. Det var en udefinerbar følelse av at noe ikke var helt som normalt. Det var ikke merkbart når hele kontoret var fullt av mennesker, men nå, som de begynte å gå hjem, og diverse isolasjonskurer hadde gjort et innhogg i rekkene, hørte hun det mer tydelig.
Det kom fra under pulten. Venstre fot-ish. Eller var det nabopulten? Veldig rart. Var det en filmsnutt som surret og gikk på en av nabopultene? Det hadde skjedd før i øøøppna landskap at høyttalere hadde avslørt youtube-aktivitet på skjermene.
Krrrrrr. Krrrrr! Krrrrrr. Oooooooo. KROOOOOOOOO!
Etter at hun først hadde hørt det, klarte hun ikke å avhøre det. KrrrrrrroooOOOOOO! OOOOOO. Midt i deadline. Midt i samtaler. Midt i alt. En due. Meget urban, betongelskende sådan.
Krrrroooooooo. OOOOOOO. KKKRKRKRKRKRK.
Dette gikk da over alle støvleskaft. Det ble nesten et rituale. Hver gang det var lite folk på jobb. Å telle hvor lang tid det gikk før duen dukket opp. Men så en dag, da kom det i stereo. KKkrroooKOOOOROROOOOOkkkkrrrr. OOOOO!!!!
Herrefred. Var det to nå? Hekkan. Det var jo vår. Vår er lik yngling. Fugler yngler. Duer gjerne mer enn andre, hørtes det ut som. Dette var duer. De priset våren. Så til de grader. Men satt de rett under pulten hennes? Det føltes sånn.

Hun landet på at det var en luftekanal som hadde skylden. En luftekanal med utløp to etasjer ned. Evt. opp. Hun regnet med det var ned. Over garasjeporten. Perfekt for nyetablerere. Sentralt. Egen utgang.

Ingen måker til å nappe små duebarn. Kort vei til lekeplass med enkel tilgang til gjenglemte brødskiver og eplebåter. Det var bare å ståsette seg og ta en liten trall. Våren er her. Duå e' komen. Adle duer, små de er. Adle duene, adle duene, de bor oppunder pulten. Og nå er de to. Krrrkkoooooooooooooo.

Publisert:

Drøset H9

 1. Bare et lite stikk

 2. Valutaløs

 3. Den nye vennen

 4. – Noen lærere er sykt underbetalt. Sykt underbetalt

 5. Trofast kavaler

 6. Abc eller æøå?

Les også

 1. Spaferie: Bare så synd snøen smeltet før bunadssesongen

 2. En rumpe på salg

 3. Den nye mannen

Mest lest

 1. Barnehage­ansatt i Stavanger testet negativt på korona på andre test

 2. – 1. mars tok ekskona mi, Janne, livet sitt. Knappe to uker etter kom korona­pandemien

 3. Kvernevik: Mann i 40-årene pågrepet etter å ha truet nabo

 4. Slik blir høstens skole­hverdag på barne­skole, ungdoms­skole og videre­gående skole

 1. Drøset H9
 2. Vår
 3. Drøset
 4. Fugl