Kan underskudd være overskudd og underskudd?

Han hadde begått noe trening igjen. Eller «trening», som mange ville sagt.

  • Jøsus
    Jøsus
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det var ikke så langt rundt Mosvatnet at det var noe å skryte av. Grunnen til at han fortsatt dreiv på rundt den lille pytten, var den idrettsskaden som hadde fulgt ham i noen år nå. Eller «idrettsskaden», som mange ville sagt.

Objektivt sett var det iallfall snakk om å bevege seg fortere enn gåing, og med treningsklær på. Han ble både andpusten og sliten av det, så for ham kunne det regnes for å være trening.

Grunnen til at han gjorde dette fra tid til annen, og dermed risikerte en forverring av nevnte skade, var mange.

En av dem var jo selvsagt drømmen om å fullføre et maratonløp, helst det som blir arrangert i vindistriktet Bordeaux, hvor man visstnok sprang fra vingård til vingård. Det var godt mulig at det var med innlagt quiz, der man skulle smake seg fram til druesort og jordsmonn og alt det de psykoene var opptatt av, men han var ikke sikker. En maraton med vinsmaking underveis fristet mer enn en maraton uten. Han hadde ingen planer om å springe/»springe» (fullføre) flere enn ett maraton i livet.

De andre grunnene til at han snørte på seg joggeskoene nå og da, var muligens alt han hadde lest av disse såkalte ekspertene. Absolutt hver minste mekanisme i kroppen ble bedre av trening, sa de. Psyken også. Man ble lykkeligere og mindre dement.

Han hadde ingen forutsetninger for å så tvil om hva disse ekspertene sa. 

Men en ting kunne han iallfall kontrollere. Og det var påstanden om at man fikk så mye overskudd av å trene. I utgangspunktet skulle man jo tro at det var motsatt, siden man jo faktisk brente av mye av overskuddet kroppen satt på i øyeblikket før treningen begynte.

Akkurat det med mer overskudd var noe han grublet over. Hvis ikke det var sant, hva var da sant? En ting var soleklart: Hvis han trente en dag, orket han minst mulig resten av dagen. Helst ville han bare ligge på sofaen. Bare det å ta ut av oppvaskmaskinen, ble for mye. Hvor ble det av alt dette overskuddet? Antakelig lå det i grusen rundt verdens kjedeligste vatn.

Publisert:

Drøset Jøsus

  1. Levende fluer i november er brudd på reglene

  2. Dyr strøm gjør at elbil-eiere angrer på at de ikke kjøpte fossilt

  3. 26 tegn på at du er blitt gammel

  4. Slik kommer du kanskje i gang med treningen

  5. Hva skjer når kånå mister stemmen?

  6. På tide å bytte lag

  1. Drøset Jøsus