Må vi egentlig ha strøm?

Drøset: Hadde det kanskje vært like greit å bare prøve seg på et enklere liv uten strøm?

Det kan være veldig koselig uten strøm, i hvert fall i teorien.
  • Ki9
    Ki9
Publisert: Publisert:

I likhet med de aller fleste andre forstår jeg fint lite av hvorfor det tydeligvis er veldig billig med strøm i Nord-Norge mens man risikerer personlig konkurs for å ta en litt lang dusj her på våre kanter. Jeg har oppfattet noe om lav vannstand i magasinene, et knippe omdiskuterte utenlandskabler og et fritt marked på stereoider, men mangler fullstendig evnen til å forstå hvordan det hele henger sammen.

Derimot har jeg hørt mange ideer for hvordan man kan holde strømregningen nede. Dette skyldes først og fremst at jeg leste en artikkel om hvordan DU kan spare penger nå som strømprisene og rentene på boliglånet truer med å ta knekken på privatøkonomien.

Disse rådene gikk i korte trekk ut på å kutte ut alt en eller annen økonom mener at du ikke trenger. God mat, vin, restaurantbesøk, barbesøk, teaterbesøk, kino og konserter, for eksempel. Og så må du selvsagt si opp alle strømmetjenester sånn at du sitter igjen med omtrent det samme tv-tilbudet som vi hadde på 80-tallet. Med andre ord er løsningen å slutte med alt som er kjekt. Ingenting tar glansen av livet som å spise lavpris-fiskepinner og drikke vann mens man ser gullrekka på fredagskvelden.

Det må finnes bedre løsninger enn dette. Kanskje vi rett og slett må finne fram vår indre endrings-konsulent og tenke utenfor boksen, som det heter. Jeg er også litt usikker på hva dette innebærer. Muligens betyr det at man skal prøve å tenke utenfor hjernen. Da kan jo mye interessant skje. Man kan for eksempel finne ut at løsningen er å skru strømmen helt av. Det første som da vil skje er at ungene midlertidig flytter inn til noen andre for å få ladet telefonene sine. Det er også penger spart. Så kan vi fyre opp noen stearinlys og gjøre det skikkelig koselig. Helt til det blir kveld og vi kommer på at vi er så gamle at vi trenger bedre leselys. Og at vi faktisk er avhengige av kaffe, noe det er ganske vrient å tilberede på grillen. Jaja. Det var verd et forsøk.

Publisert: