Flåtte greier

Drøset: Endelig er flåtten tilbake. Et bedre sommertegn finnes ikke.

Flåtten redder nyhetssommeren i år også.
 • Ki9
  Ki9
Publisert: Publisert:

Kanskje er det snart på tide å gi opp og innse at flåtten har vunnet. Det kan i hvert fall virke sånn. For like sikkert som at det regner tett i juni, er det at vi får de første artiklene om flåtten. Den er selvsagt ikke den samme som i fjor. Det hadde vært ganske skuffende, egentlig. Verden for øvrig er jo i stadig utvikling, så sier det seg selv at flåtten også må henge med i svingene.

Heldigvis innfrir flåtten så til de grader i år. Den har nemlig blitt langt mer offensiv en det som var tilfellet tidligere. Da lå den bare på lur i gresset, og benyttet anledningen til å krype opp i buksebeinet ditt hvis du tilfeldigvis skulle komme til å slå deg ned i nærheten.

Nå har den imidlertid tatt flere kvantesprang i sin iver etter å sette seg fast på folk. De nyeste eksemplarene av arten ser nemlig ut til å være såkalt jaktflått. Dette er etter alt å dømme en slektning av tidligere sesongers utysker, deriblant monsterflått, dødsflått og ikke minst den gamle røveren kjempeflått.

Utviklingen i år går altså ut på at flåtten nå oppsøker oss aktivt. Den løper etter oss igjennom skogen, så fort de små beina kan bære den. Det er selvsagt lett å tenke at det skal litt til før denne krabaten virkelig kommer opp i fart, men her skal vi ikke ta noe for gitt. Før vi vet ordet av det, har den utviklet ingeniør-skills vi bare kunne drømme om for et par flått-generasjoner siden. Det er ikke usannsynlig at den får konstruert noen høyhastighetstog for småkryp, slik at den kan oppsøke oss der vi er til enhver tid, før vi aner det.

Bare tenk på hva slags flått vi vil måtte hanskes med om noen år, hvis de fortsetter å utvikle seg på denne måten. Det er nok bare å innse det, en gang for alle: Slaget er tapt, og flåtten har vunnet. Takk for alt, og god sommer.

Publisert:

Drøset Ki9

 1. Endelig er flåtten tilbake. Et bedre sommer­tegn finnes ikke

 2. Vi klarer vel en runde til med norgesferie? Eller?

 3. Her er et par enkle huskeregler du gjerne kan ta med deg på veien

 4. Merkelig nok er det ingen som har bedt meg om å holde 17. mai-tale. Vel, de skal få en likevel

 5. Skvallerkål er ver­dens mest menings­løse plante

 6. Den gjengen i Ukraina skulle bare visst hva slags ting vi har å slite med her

 1. Drøset Ki9
 2. Drøset