Snått parti

Pollenene er over oss igjen, og igjen er det de mest følsomme av oss som får svi.

  • Jøsus
    Jøsus
Publisert: Publisert:

Noen kaller oss for allergikere, uten å ane hvor mye det kan såre. Vi er tross alt i 2021. Ingen ønsker å få merkelappen «allergiker». Vi er mennesker med pollen-utfordringer.

Når våren kommer, og temperaturen kryper sakte over tre grader, før den legger seg stabilt på sju-åtte i noen uker, begynner lidelsene for oss mennesker med pollen-utfordringer. 

Enkelte vårer hender det at temperaturen plutselig spretter opp mot tjue et par dager i april og mai, noe som gir oss mennesker med pollen-utfordringer enda større utfordringer. Vi blir sløve(re) og mer snåttete. 

I disse koronatider får vi en tilleggsutfordring oppå alle de andre utfordringene. Et liiite snufs, der man prøver å finne first price-maisen i butikkhyllen, så risikerer man å bli kjeppjaget.

Vi hiver innpå med tabletter, og sprøyter oss i nesen og øynene med noe legen har anbefalt, men som vi ikke aner hva inneholder. For alt vi vet, kan det inneholde 5G.

Og hvem vet om det hjelper mot plagene. Ingen av oss mennesker med pollen-utfordringer vil prøve å gå uten en sommer, bare for å se. Det er ille nok med medisiner. 

Noen mener sikkert at vi snakker om i-landsproblemer. Litt snufsing er ingen stor lidelse, sier de kanskje. Mange har det verre. 

Ja, det kan de ha rett i. Mange har det verre, men ikke mye verre. 

Som jeg sa til kånå her om dagen: Jeg hadde heller født en unge enn å gå og nyse hele sommeren. Så gale er det. 

Vi taper uansett. Sol og varmt er fint på en måte, men gir samtidig større utfordringer for oss mennesker med pollen-utfordringer. Ofte blir det is med snått, iskald øl med snått, solbrent mage med inntørket snått og ny snått oppå gammel snått.

Regn om sommeren er lite trivelig, men det gir oss mennesker med pollen-utfordringer muligheten til å trekke pusten uten frykt for å eksplodere i snått og tårer.

De mest positive blant oss vil si at vi vinner uansett. Men de er veldig, veldig få.

Publisert:

Drøset Jøsus

  1. Bør man gjemme seg når sprenge-alarmen går?

  2. Hvordan kan vi fjerne flått uten at den dør?

  3. Noen bruker briller for å lese på vaske­lapper og ølflasker. Andre har andre grunner

  4. Noen glemte at det var fri­gjørings­dag lørdag

  5. Byen er full av masete folk, men på Landet bråker naturen

  6. Hvorfor kan vi ikke få angre­frist på valget?

  1. Drøset Jøsus