Vampyrkarius

Drøset: Håndsprit, halspastiller, paraply, pil og bue... Sånn. Alt i boks.

 • H9
  H9
Publisert: Publisert:


Hun skulle på sin første Halloweenfest, og hadde lagt flid i å ordne kostyme. Alt lå klart: Sprakende oransje parykk, kjole, langsverd. For som skotsk eventyrprinsesse skulle hun stråle på festen.

Så kom nye regler. Festen ble først innskrenket, og til slutt med tungt hjerte avlyst. Men de var en iherdig vennetrio som nektet å la seg knekke. I en usannsynlig kohort av isdronning, Kleopatra og skotsk eventyrprinsesse, bestemte de seg for å lufte seg likevel. Det var meldt pøsregn og storm i kastene. Det fikk så være. Hun tok på ulltrøye. Hentet stillongs. Pippi-strømper i ull. Og den lekre ullkappen med Elisabethansk ståkrage hun hadde kjøpt på teaterets kostymesalg.

Yngstebarnet frydet seg over å få hente sine grelleste farger fra lekesminkeskrinet - farger mor aldri ellers ville vedkjenne seg: Knallblått, oransje og rosa. De klinte på i tykke lag.

Men da hu mor sto klar til avgang, kikket badnet kritisk på henne. «Sikkert best å legge igjen sverdet hjemme. De er sikkert ikke glad i sverd på pubene. Og langbuen er vel heller ikke det beste om du skal ha deg en øl?» Så mor lot sverd være sverd, og spente på seg minibue og kogger med piler med gummitupp. Ordene fikk være hennes treffsikre våpen denne kvelden.

Les også

Hun hadde en visjon. En oppløftende, støttende visjon. Det gikk ikke helt som hun hadde sett for seg

Drøset: Hun hadde en visjon. En oppløftende, støttende visjon. Det gikk ikke helt som hun hadde sett for seg.

Litt seinere på kvelden innså hun at Halloween kunne gi uventede utfordringer. Parykken var sykt varm, og ettersom den var av den rimelige sorten, etterlot hun seg oransje hårstrå over alt. Buen gnaget i ribbeina, og hektet seg stadig fast i stolen. Ull var flott utendørs, litt mindre flott innendørs.

Men det kom en stor opptur på tampen av kvelden: Telefonen kjente henne ikke igjen. Den høyteknologiske dippedutten scannet hennes ytre og nektet å slippe henne til i de indre digitale irrganger. For en kveld var hun definitivt en annen. En elegant, skotsk bueskytterprinsesse i svusjende kappe.

– Se, der er Karius! I vampyrfrakk og pippistrømper, jublet en forbipasserende.

Hun bannet først litt innvendig. Så slo hun opp kragen mot vintermørket, og tenkte i sitt stille sinn: Skotsk vampyrkariuspippiprinsesse. Hun hadde allerede antrekket klart til neste års fest. Tenk om alt var så enkelt.

Les også

 1. Seks morgener

 2. Blytungt

Publisert:

Drøset H9

 1. Det fine med Vestlandet, var at man fikk litt av alt. På en måte

 2. Klipp, klipp

 3. Ingen­ting er vel som å gå bar­beint. Eller å lufte lårene

 4. Fly meg til månen. Eller solen

 5. Vårmoro

 6. Ironisk distanse

 1. Drøset H9
 2. Kropp
 3. Vær
 4. Drøset
 5. Kjoler

Mest lest

 1. I livet er hun vant til å bestemme. Når Carina skal leke, vil hun bli domi­nert

 2. Økt smitte på Gosen skole, 80 personer må i karantene

 3. Gabriel og Mikael ble bare ett og syv år. Faren nektet å la historien slutte der

 4. FHI har aldri sett noen lignende: En overraskende effekt av om­fattende smitte­vern­tiltak