Pakkestafetten

Drøset: Noen ganger får man post. Eller ikke. Det er ikke alltid så godt å vite.

 • H9
  H9
Publisert: Publisert:


Det nærmet seg jul, så gleden var stor da hun fikk melding om at det var kommet pakke til henne. Hun tuslet inn på post i butikk og oppga hentenummeret. En blid dame stupte inn blant pakkeberget. Etter fem minutter ga hun fra seg en pakke med et smil.

Det var feil adresse. Feil etternavn. Og kun et mellomnavn som matchet fornavnet på pakken. «Eh, nei takk», sa hun høflig til postdamen. Så ble en ekstra hjelper hanket inn til å lete.

Etter noen minutter dukket også hun fornøyd opp. Med en kjent, svart pakke i hånden. «Eh, takk, men nei takk», svarte hun igjen, som sant var. Hun gikk uten pakke. De lovet å ringe om de fant den. Mange timer seinere ringte de. Det var oppstått en feil. Og de beklaget. Hun slo seg til ro med at pakken ikke var til henne likevel.

Noen dager gikk. Så kom andregangsvarsel om pakke. Samme pakke. Men dersom hun fikk andregangsvarsel, betydde det vel at noen andre ikke hadde fått varsel i det hele tatt? Og... kanskje de satt på en pakke som skulle til henne? At det hadde blitt snerk på linjene?

Kundesenteret til posten var like forståelsesfulle som man kunne vente. En passiv-aggressiv tone og en haug med spørsmål som om det var hennes feil at posten hadde feil person på feil pakke eller riktig pakke til feil person, alt ettersom hvordan man så på det.

Hun koblet fra samtalen, med en gnagende følelse av at et sted der ute, nederst i en haug, eller i feil postkasse, lå det en pakke med hennes navn på.

Dagen etter kom en ny SMS med pakkenummer. Samme nummer. Samme pakke.

Posten skal jo frem. Uansett hvem mottakeren er.

Les også

 1. Google ser deg

 2. Lekeplassen, Actually

 3. Morgenblues

 4. Nissen på lasset

 5. Julekjolen

 6. Jesus og tigeren

Publisert:

Drøset H9

 1. Da lykken var en flaske brus og en bombom

 2. Hun hadde for første gang blitt svindlet. Eller. Hadde hun?

 3. Ønskelisten

 4. Helt siden de hadde flyttet inn, hadde de hatt en liten hemmelig­het i kjelleren

 5. Buskelusker

 6. Kinkig

 1. Drøset H9
 2. Drøset
 3. Posten

Mest lest

 1. Dette er de nye korona­tiltakene

 2. Tomt for selvtester

 3. Slik kom omikron til Norge med reisende. Deretter skjedde alt lynraskt.

 4. - Tung beskjed å få før jul