Hjem fra Sirdalen

En halvannen times biltur fra fjellet kan by på mange utfordringer.

  • Jøsus
    Jøsus
Publisert: Publisert:

De startet hjemreisen fra Sirdalen i Sirdal kommune søndag formiddag. Været var steinbra, men disse hjemturene måtte legges opp taktisk. Ikke fordi det sannsynligvis ville bli trafikkork utover ettermiddagen, men fordi minstebarnet kunne finne på å skrike hele veien hjem hvis turen ble lagt utenom sovetiden. 

Drivstoff-pilen nærmet seg faretruende rødt. De ville greie seg til Dirdal med god margin, og der var dieselen trolig mye billigere enn på GP på Sinnes. Men da risikerte de at minstebarnet våknet midt i sovetiden, og hun kunne finne på å skrike resten av veien hjem. Og de hadde ikke med seg hørselvern.

Dermed måtte an far bite i den sure snøen og fylle for nesten 16 kroner literen. Han fylte så lite som mulig, selvsagt, men ligavel. Det føltes bittert.

Etter 500 meter ble det klart at de hadde havnet i en kø, der den første bilen var rammet av en sjåfør med vinterføreangst, og der de neste bilene ble styrt av folk med forbikjøringsangst. 

30 kilometer i timen på landeveien kan være veldig koselig, det er klart. Samtidig kan det lett bygge seg opp en voldsom irritasjon hvis angstsjåføren også er av typen som mener at alle de hundre bilene bak bør vise solidaritet, og nekter å kjøre inn til siden.

De kom seg forbi på det gode strekket før bommen ved Øvstabø. Kø-lageren pinnholdt på rattet med begge hender.

I Dirdal var dieselprisen over to kroner lavere enn på Sinnes. Men monsteret bak måtte for alt i verden ikke våkne. De hadde trolig nok drivstoff, uansett, så de kunne jo bare fylle senere. 

De kom seg greit ut på E39. Ingen kø på denne tiden. På Ålgård stupte prisen ytterligere. Nå var dieselen mer enn tre kroner billigere enn på fjellet. Men heller ikke her kunne de stoppe. Hørselvernet lå hjemme.  

Utviklingen var lovende. I byen ville dieselen antakelig være enda billigere. Det var logisk. Og da gjorde det ingenting om sirenen i baksetet satte i gang, siden det var kort vei hjem.

Men i byen gikk prisen opp. Opp! Hva skulle de nå gjøre? Kjøre tilbake til Ålgård? De ble enige om at dieselprisen ikke skulle få styre livet deres. Kanskje de bare skulle kvitte seg med bilen og ta bussen til Sirdalen, heller.

Publisert:

Drøset Jøsus

  1. Bør man gjemme seg når sprenge-alarmen går?

  2. Hvordan kan vi fjerne flått uten at den dør?

  3. Noen bruker briller for å lese på vaske­lapper og ølflasker. Andre har andre grunner

  4. Noen glemte at det var fri­gjørings­dag lørdag

  5. Byen er full av masete folk, men på Landet bråker naturen

  6. Hvorfor kan vi ikke få angre­frist på valget?

  1. Drøset Jøsus