Årets første trening

Treningsjakken satt som støpt. Det gjorde den ikke sist. Da var den mer lett og ledig.

 • Jøsus
  Jøsus
Publisert: Publisert:

Han gjorde noen brå armbevegelser foran speilet. For å teste om han faktisk kunne bruke jakken, eller om han måtte utsette årets første joggetur. Han kunne ikke springe/«springe» uten jakke i begynnelsen av januar, selv om det var juni-temperatur aldri så mye.

Han prøvde, men fant ingen grunn til å holde seg hjemme.

Nyttårsforsettet måtte holdes. Trene mer, lød det, helt enkelt. Det kunne tolkes på flere måter. Både som mer enn året før, men også som en forlengelse av all tidligere trening i livet. Trene mer, altså minst en gang i løpet av året.

Nå var året nettopp begynt, og det var like greit å få det unnagjort. Hvis han skulle gjenta det, ville det være av mer frivillige årsaker. At han tvang seg selv.

Det ble Mosiken. Alltid rundt det forp§&%e vatnet. Kjedelig, men et greit sted å begynne. Og var det noe han kunne, var det å begynne. Langt der fremme lyste fortsatt det evige målet om maraton. 42 kilometer og noe. Mosiken var 3,1.

Etter 300 meter kjente han blodsmak i munnen. Litt tidlig, tenkte han. Kunne det være kreft? Etter 500 meter dreit han i hele kreften. Her var det bare å stå løpet ut, om det så skulle koste ham livet. Han måtte jo greie å «springe» tre kilometer.

Han ble fraløpt av ei dame i 60-årene. Den svei. Ellers så han flere andre som var ute i samme ærend som ham. Folk med lavt tyngdepunkt, og som ville fordi de måtte. Han følte nesten for å hilse.

Han kom seg rundt. Tanken på pinnekjøtt-rester og juleøl etterpå holdt ham oppe. Da han kom i mål, rett etter den lengste av de to bakkene rundt vatnet, hadde han lyst til å ta en Bjørn Dæhlie, legge seg ned og rulle rundt på bakken. Men siden dette ikke var OL, fikk det holde å stå med hendene på knærne og vaie.

Han tenkte, sånn i tilfelle han skulle gjøre dette flere ganger, å legge inn tid og sånn i den såkalte helse-appen på telefonen. Han fant den i en mappe som het «Drid». Der oppdaget han at mobilen hadde registrert alle skrittene hans i fjor, til og med gjennomsnittlig steglengde. «Du har gått og løpt lengre enn du pleier på denne tiden», sto det nå. Positivt.

Publisert:

Drøset Jøsus

 1. Solskjær er ute – heia Manchester City!

 2. Han var klar. Ikke så klar som han kunne bli, men ganske klar

 3. Mest drittvær resten av året

 4. Nå er det altfor mange hytter i dette landet

 5. Påsken er sein i år, men ikke så sein som den kunne vært

 6. Pollen­allergikere trenger mer for­ståelse. Nå!

 1. Drøset Jøsus
 2. Trening
 3. Bjørn Dæhlie
 4. Pinnekjøtt
 5. Maraton