Kongelig krøll

Drøset: Litt. Bare litt glamour. Var det for mye å ønske seg?

 • H9
  H9
Publisert: Publisert:

Hun hadde store planer om å kose seg denne kvelden. Huset var stilt. De andre beboerne var fordelt og ute av syne. Hun fant frem tekopp, ullpledd, tente stearinlys, og hentet kjeks med julebrunost.

På programmet: Den etterlengtede fjerde sesongen av «The crown», dramaet om den britiske kongefamilien. Strålende skuespillere og sosialpornografi fra innsiden av anakronismen som det britiske kongehuset tross alt er. Hun hadde streng rasjonering. Kun én episode om dagen.

De to første hadde levert varene. Margaret Thatcher hadde vært trangsynt toppsjefete. Dronningen dramatisk dominerende. Prinse-gemalen pirkete pedantisk. IRA hadde sprengt en slektning. En purung Diana Spencer var introdusert som et snøhvitt lam i slaktetiden.

Men skjermen var svart. Ingen sending. Hun sjekket fjernkontrollen. Det lyste. Kabelen bak på tv-en var verre stilt, utslitt etter hyppige kabelbytter mellom epleboksen og spillekonsollen. Skuffelsen vokste. Hvordan skulle hun nå få vite hvordan det endte mellom Diana og Charles?

Morgenen etter forsøkte hun igjen. Ingenting. Inngangen hadde innledet en anti-rojalistisk streik. Hun sukket. Så byttet hun til opptakene, og en skummel krimserie, men det var ikke det hun trengte nå i disse tider. Hun trengte 80-tallsglede, optimisme og et gjensyn med selveste marengskjolen av alle helt over toppen-brudekjoler: Prinsessekjolen med det 8 meter lange slepet hun som storøyd førsteklassing hadde sett på fjernsynet den sommerdagen i 1981.

Les også

Diana stjeler showet

I den nye sesongen av «The Crown» inntar både Margaret Thatcher og prinsesse Diana manesjen.

Det var gått tre dager. Han i heimen med mest teknisk forståelse forbarmet seg over henne, og klarte, utrolig nok, å få lirke frem et signal, men med strenge formaninger om å ikke røre kabelen. Etter ettermiddagsskiftet kom hun ned. Der satt ungene og spilte. Kabelen hang og slang.

Han med teknisk innsikt så skuffelsen, men forsøkte med et humoristisk: «Ingen hast? Du vet jo de skilte seg?". Det avmålte blikket han fikk, var dronning Elizabeth verdig.

Han hufset seg. Så begynte han å lete etter ny tv. Helst en som kunne leveres samme dag. Du vet. Dronningen befaler.

Les også

 1. Tonal trussel

 2. Vampyrkarius

 3. Seks morgener

Publisert:

Drøset H9

 1. Betlehem, pt. Hillevåg

 2. Tørrvekt

 3. Kongelig krøll

 4. Tonal trussel

 5. Vampyrkarius

 6. Seks morgener

 1. Drøset H9

Mest lest

 1. De trodde munnbind beskyttet. Så gikk de syke på jobb i sykehjemmet.

 2. Risa har dratt inn milliardbeløp på vindkraft - nå vil de helst ikke snakke om det

 3. Denne gaven tar helt av: – Dette er all time high. Vi har aldri sett slike tall

 4. Denne lunsjretten får du bare tak i på Jæren: - Vi får ukentlig henvendelser fra utflyttede jærbuer