Feil tall

Drøset: En fordel ved å bli eldre, er at man blir tilgitt om man tar feil. Spesielt om egen alder.

 • H9
  H9
Publisert: Publisert:

Hun hadde hatt det travelt. Det hadde gått litt på innerlæret i innspurten til denne feiringen. Eller feiringene. Ettersom både hun og jentungen fylte år med bare en dags mellomrom, pleide de å feire dagen sammen med familien. Og ha et barneselskap utenom. Men i disse kohorttider, hadde det blitt spredd over flere dager, for å være helt sikre på at ting gikk for seg som det skulle. Men nå hadde hun alt under kontroll. Telt i hagen. Mat. Kaker. Pynt. Check, check og check.

Blide gjester kom. Koste seg. Alle koste seg. Været var fint. Stemningen god. Spriten sto klar på bordet. Håndspriten altså.
Hun tok noen bilder og delte lykkelig på snapchat. Stort smil. Fyrverkerifontene på kaken og greier. Sakki så hun hadde kontroll. Tenkt på alt. Så kom første melding. Og andre og tredje. Den første vennlig. De andre litt oppgitte, en lattermild. Det var feil tall på jubilanten.

En kompis ringte for å kjefte på henne for at hun løy på seg feil tall. "Begynner du å rutle? Har du vært litt tidlig ute med boblevannet?"
Det begynte å bli komisk. Hele kvelden fikk hun høre det.

Det toppet seg da hennes mor sendte sms med spørsmål om hvem som egentlig festet i teltet i hagen? Kunne ikke være henne dette her? Og de hadde rett, alle sammen. Hun hadde bommet på sin egen alder.

For hun hadde altså handlet slike fine bursdagsballonger med tall på. Den til datteren stemte. Og tiåret på hennes ballong stemte. Men så hadde hun lagt dem sammen. Og da ble det feil. Men feil på en fin måte, likevel.

For hun hadde en hel dag feiret at hun var ett år ELDRE enn hun var. Ett år nærmere en rund dag hun fryktet.

Hun trakk et lettelsens sukk. Frykten var avblåst. Det var to år igjen! Hurra! Hun hadde fortsatt tid til å planlegge en heidundrende fest. Men kanskje noen skulle korrekturlese litt før hun sendte ut invitasjonene? Mens hun kunne ta seg noen bobler. Og lete etter ballonger.

Publisert:

Drøset H9

 1. Swayze. Og snått

 2. Med prikke­døden, ev. dømming til å lytte til parti­leder­debatt 12 timer i strekk, skal herved straffes de eller den som:

 3. Gratulerer, er du snart eier av en tween?

 4. Ingenting er som å ha en skrue løs

 5. Hvordan vet man egentlig når sommeren er slutt?

 6. Undervannstanker

 1. Drøset H9
 2. Drøset

Mest lest

 1. Mann bråkte i timevis på Eiganes

 2. Drill og bor er trolig brukt for å ødelegge Stein­kjerringa

 3. Slottet i Sirdal åpner i høstferien

 4. Neste uke flyttes korona­vaksineringen i Stavanger