Det er sikkert ganske kjedelig

Drøset: Det ser ut til at veldig mange koser seg på fjellet denne uka. Det er sikkert ikke SÅ kjekt.

  • Ki9
    Ki9
Publisert: Publisert:
iconDrøset
Drøset er et daglig skråblikk skrevet av utvalgte journalister i Aftenbladet.

Det var egentlig ganske greit at dette nordlyset dukket opp, for da gikk det plutselig an å se noe grønt og svart i sosiale medier, ikke bare hvitt. For jada, vi har fått det med oss, dere er på fjellet og renner på ski, kjempeheldige med været, litt solbrente har dere kanskje også blitt. Det er nesten ingen grenser for hvor godt skiføret er, det er mirakuløst nok ikke kø i trekket, og alle har det så harmonisk og fint at man nesten skulle tro det var påske.

Men det er helt greit, dere må bare nyte det, og det er absolutt ingen bitterhet å spore blant dem av oss som sitter innendørs på kontoret for å holde samfunnets hjul i gang. Vi ofrer oss lett for at dere skal få spise kvikklunsj og drikke varm sjokolade og lure på hvor i sekken dere har gjemt den hersens appelsinen. I mellomtiden sitter vi her og ser på bildene dere legger ut, og tenker for oss selv at vi tross alt er ganske heldige som slipper å være på fjellet.

For la oss være ærlige: Det er ganske kjipt med vinterferie, av følgende grunner (listen er på ingen måte komplett):

  • Snø er kaldt, glatt og ofte ganske vondt å dette på.
  • Snø har en tendens til å hope seg opp på steder hvor den helst ikke bør være, for eksempel på terrassen eller hyttetaket, og da må man bruke sine hardt opptjente feriedager eller avspaseringstimer på å måke, i stedet for å bruke dem på å sitte på en strand i syden.
  • Etter at man har gått på ski, foreligger det ofte en forventning om at man skal spille Monopol. Det ligger ofte implisitt at man også skal tape.
  • Om man klarer å sno seg unna Monopol, finnes det en lang rekke alternativer som er kjedeligere, deriblant Ludo og Yatzy.
  • Slalåmsko er skikkelig vonde.
  • Langrennsløyper går nesten alltid i oppoverbakker, slik at man blir trøtt og svett.
  • Folk som går på ski ser provoserende blide og fornøyde ut, noe som er trøttandes for oss som er litt sure av natur.

Publisert: