Flue på overtid

Plutselig en dag i november dukket den opp. En flue. En flue i november. En flue som hadde overlevd alt. 

  • Jøsus
    Jøsus
Publisert: Publisert:

Han visste jo ikke når fluen ble født. Kanskje kunne noen finne det ut hvis den ble obdusert etter sin, forhåpentligvis snarlige, død, men det var ikke noe han var interessert i å finansiere. Han hadde bedre ting å bruke penger på enn å betale for obduksjon av en flue. Strøm, for eksempel.

Men de fleste fluene pleide dukke opp på forsommeren, så han antok at denne varianten hadde levd gjennom både sommer og høst. Den hadde antakelig vært døden nær en rekke ganger, etter å ha blitt jaktet av både fugler, katter og mennesker.

Han kunne forstå hvorfor denne fluen fortsatt var i live. Den var vill. Hvis den hadde vært sånn hele livet, var det ikke rart at den hadde unnsluppet alle farer. Den fløy og fløy, fram og tilbake. Rundt hodet hans, opp i taket, bort til den andre siden av rommet, tilbake rundt hodet hans, bort til tv-en, to runder rundt hodet til kånå, som veivet krakilsk med de livsfarlige armene sine.

Denne fluen visste hvordan den skulle unngå døden.

De visste ikke lenger hvor fluesmekken var. De rullet sammen en avis, slik folk gjorde før i tiden. Han først. Men så fløy fluen inn på kjøkkenet. Og da var det bare å lukke døren. Dada! Dreping utsatt.

Det gikk bra lenge. Helt til kånå skrudde av hjernen, gikk ut på kjøkkenet og lot døren stå vidåpen.

De kunne ikke leve sånn. De kunne ikke slappe av i sitt eget hjem med en flue som konstant dreiv og eglet dem. Det gikk ikke. Den måtte sendes til de evige jaktmarker.

Avisen ble rullet sammen igjen. Han var først ut. Alltid han først, sånn at han kunne slite seg ut, mislykkes i drapsjakten, og hun kunne overta og fullføre oppdraget.

Det gikk som det pleide. Han ga opp, og hun overtok. Men denne fluen hadde ikke overlevd fluesesongen bare for å bli smadret av en gammeldags papiravis. Den kvelden gikk kånå til sengs uten et flueliv på samvittigheten. Det var en vond kveld.

Publisert:

Drøset Jøsus

  1. Å leve som om det er den siste dagen kan bli sykt dyrt

  2. August blir nesten varm, spesielt etter skoleferien.

  3. Juleøl og pinnekjøtt-rester etter trening er veldig bra

  4. Nyttårstale: Finnfast og Ryfast må legges ned

  5. Ikke gjør disse tabbene med pinnekjøttet

  6. Du KAN ikke bomme på svoren

  1. Drøset Jøsus