Kinkig

Drøset: Noe var feil. Fastlåst.

 • H9
  H9
Publisert: Publisert:

Hun forsøkte å spole tilbake, der hun lå og stirret opp i taket. Det siste hun hadde lest før hun sovnet, var en bok om en mann som våkner opp uten å ha følelse i kroppen, liggende på sykestue i et romskip.

Hun så seg rundt. Nei. Definitivt ikke noe romskip. Men det var klin umulig å bevege seg. Hun ropte på han som pleier å sove lengst, men som i dag for lengst var stått opp. Typisk.

Han hørte henne ikke. Men yngstabadnet kom bekymret inn, sjekket mors tilstand, og hentet forsterkninger. Sammen klarte de å draheiseslepestøtte henne opp i en slags stående stilling, der hun selv bidro med flodhestlyder og usammenhengende ord, fulgt av en enorm trang til bare å legge seg igjen og ringe Sola kran og slep for å gjøre resten av jobben.

Men nei. Opp måtte hun. Så hun ble leid på badet og fikk hjelp til å kle på seg av en munter 4.-klassing, som mumlet noe om «sånn blir det vel når du blir gammel», men som mor valgte å overhøre.

Etter en time klarte hun å kreke seg ned trappen ved hjelp av rekkverket, som aldri hadde vært mer velkomment. Der fikk hun servert is (på ryggen, det var sørgelig nok for tidlig med iskrem før frokost, sykepleierne hennes var strenge der). Og så lå hun stort sett resten av dagen, avbrutt av små æresrunder, støttet av hjemmefronten, rekkverk, bord, og stoler.

Dagen etter gjentok det hele seg. Hun trengte profesjonell hjelp, dette kom ikke til å magisk ordne seg selv. Og bare det å ta på sko, kanskje til og med sokker – og nå ut i bilen, skremte henne. Så hun lå litt mer på sofaen, til hun til slutt klarte å velte seg ut av den, i en slags hvalrossrulle-til knestående – fulgt av fem minutters kamp for å komme seg helt opp.

Men ut i bilen gikk det. Og tur til ryggmannen ble det. Vel fremme pustet hun lettet ut og åpnet døren inn til klinikken. Der var det trapper. Bratte trapper. Hun tenkte det var en slags test på hvor mye du følte du trengte denne behandlingen. Så tok hun fatt på trinnene. Ett flodheststønn ad gangen.

Les også

 1. Gleden over å være tilbake på jobben hadde vært stor. Tenk, forrektige folk!

 2. Løken

 3. Juleskatten

Publisert:

Drøset H9

 1. Da lykken var en flaske brus og en bombom

 2. Hun hadde for første gang blitt svindlet. Eller. Hadde hun?

 3. Ønskelisten

 4. Helt siden de hadde flyttet inn, hadde de hatt en liten hemmelig­het i kjelleren

 5. Buskelusker

 6. Kinkig

 1. Drøset H9

Mest lest

 1. Bensinstasjonssjefen på Ålgård tjente over 15 millioner i fjor

 2. Ola Borten Moe før Stavanger-besøk: Holder legerapport hemmelig

 3. Slik ble Rogalands 20 rikeste gode for 15 milliarder

 4. Danmark strammer inn