Det e addvent

DRØSET: Je tenkte atte nå, så det bler addvent å allslags, atte vi skolle fått osser en sånnen isskolptør så konne komme å lave isskolpturer i haven.
Ja, for det atte da konne vi fremstille for eksempel juleevangeliet i isskolpturer, å så kan det lyse opp å skabe håb i denne mørke årstiden med coronen å allslags.

 • arild i.
  arild i.
Publisert: Publisert:

Så je måtte spør von Winckelhumpen hvordan vi skolle få det til, egentlig, for det atte der e jo ikke spesielt kjølig her på Egenes nå på senhøsten, faktisk så har vi jo samme temparaturen på julaften så på sankthansaften.

Hva gir du meg?

Hvisomatte det e disse klimaforvandlingene så gjørr det, så e det jo ganske nifst. Men så jevne det seg jo ud gjennom året, da, siden vi har den samme temparaturen hele tiden. Å je tenkte atte vi jaffal måtte få lavt en scene så vise når de vise mennene komme til julekrobben å ser jesosbarnet, for det atte vi e så glade i visesang hjemme hos osser.

Å spørsmålet e jo da, om vi kan få et voldsomt kjøleaggregat til å gi oss - si minos ti til femten grader - i de delene av haven, der vi velge å ponte opp med isskolpturer. Det borde jo la seg gjørr, men så må vi onngå atte der bler kaldt i de delene av haven der så polakkene våres har sadd ud juleneger til småfuglene. Vi vil jo ikke atte kjøddmeisene å de andre pibb-pibbene ska fryse i hjel heller, bare for det atte vi ska se på jesosbarnet å de.

Von Winckehumpen sin løsning går ud på atte vi må ha isskolpturene inne i kjølecontainere, så vi kan leie for en rimelige penge, men problemet e jo atte vi ikke får sett hverken jesosbarnet, eller de vise mennene uden å gå inn i containerene da, å det e jo en liden streg i regningen.

Alternativet, e atte vi får tag i en isskolptør så arbeide veldig veldig hortig, sånn atte ikke isen smelte mens an holde på.

Je får kontemplere over dette, mens je tar meg en liden jinn.
Det e jo helg. Første helg i addvent, faktisk.

Publisert:

Drøset arild i.

 1. Den eneste sanne guiden til partiene som stiller til valg mandag

 2. Ja til ulighed!

 3. Gasser i drivhuset

 4. Hosk å bruge monnbind

 5. Tourist guide to Oceansfjord

 6. Tourist guide to the Sir Dale

 1. Drøset arild i.
 2. Drøset