Sykkeltyver må tas veldig, veldig hardt

Sykkeltyverier rammer blindt og grusomt. Det er på tide å gjøre noe.

  • Jøsus
    Jøsus
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Hei, Stortinget

Jeg har et forslag til en lovendring som jeg tror vil skape jubel i folket. Alle dere som stemmer for forslaget, vil ganske sikkert bli gjenvalgt.

Dere har laget lover som gir alt fra 21 års fengsel for dreping og narkotika og til noen måneder for juks med reiseregninger. Det er sikkert flott. 

Men på ett felt har dere mislyktes totalt. I fjor var det 50 år siden mennesket landet på månen. Samtidig ble det anmeldt 12.657 sykkeltyverier i Norge, ifølge forsikringsbransjen. Trolig er mørketallene store.

Vi snakker altså om enorme tap, både psykisk og økonomisk. Alle som har vært utsatt for et sykkeltyveri, kan skrive under på det. Selv har jeg opplevd det et tosifret antall ganger, sist i forrige uke. Det har satt sine spor.

Jeg har kommet gående mot sykkelen, eller det stedet sykkelen skulle vært. Jeg har selvsagt hatt en forventning om at sykkelen skulle befinne seg der jeg satte den. Jeg har kanskje hatt dårlig tid. Jeg har sett for meg hvordan jeg skulle hive meg opp på min kjære jernhest og ri av gårde til neste gjøremål. Og så har den ikke vært der. 

Følelsen som oppstår når sykkelen mangler, når stedet bare er helt tomt, og man forstår at noen følelseskalde, hjerteløse, kyniske, syke jævler har brukt kaloriene sine på å kutte over låsen eller bære sykkelen vekk fra lille meg, er enkel å beskrive. Det er renskåret raseri.

Normalt er jeg ingen voldelig person. Men hvis jeg noen gang hadde tatt en av mine sykkeltyver på fersken, ville min versjon av kringlevridd fått en dreven baker til å bli rørt. 

Jeg mener ikke at det norske rettsvesenet skal sette den typen avstraffelse i system. Kringlevridning kan være så mangt, og det er ikke sikkert at straffen ville blitt utført likt i Finnmark som i Agder.

Pisking kunne vært et bedre alternativ. En annen metode kunne vært å feste tyven til den stjålne sykkelen med superlim og stilt ut verket på nærmeste torg i en uke eller to.

Bare gi et par milliarder til politiet først. Og forbud mot å henlegge sykkeltyverier.

Publisert:

Drøset Jøsus

  1. Levende fluer i november er brudd på reglene

  2. Dyr strøm gjør at elbil-eiere angrer på at de ikke kjøpte fossilt

  3. 26 tegn på at du er blitt gammel

  4. Slik kommer du kanskje i gang med treningen

  5. Hva skjer når kånå mister stemmen?

  6. På tide å bytte lag

  1. Drøset Jøsus