Problematiske pepperkaker

Drøset: En gjennomgang av årets pepperkaker viser at svært få av dem kan regnes som uproblematiske.

 • Ki9
  Ki9
Publisert: Publisert:

Noen ganger er det godt at folk utenfra kan gi oss litt sårt tiltrengt perspektiv. Denne uka oppdaget for eksempel noen bloggere på Østlandet at en skoleklasse i Stavanger hadde bygget en moské av pepperkakedeig. Og som om ikke dette var ille nok i seg selv, hadde de fått den utstilt på et offentlig sted. Så langt har det altså gått. I en pepperkakeby, som åpenbart springer ut fra kristne tradisjoner, har det altså forekommet slikislamifisering.

Alle vet jo at det var jesusbarnet som i krybben lå som etablerte tradisjonen med pepperkakeby, etter at han hadde fordrevet de hedningene som tidligere regjerte i vårt distrikt. Det var de kristne som hadde med seg både pepper og de krydrene som faktisk brukes i pepperkaker til vårt land, dermed er denne typen bakverk uløselig knyttet til kristne tradisjoner og religionen selv. Man skal ikke tulle med sånt, det er omtrent like ille som å tillate fremmede flagg i 17. mai-toget. Det får være måte på inkludering, spesielt nå i vår søte juletid. Da skal tradisjoner holdes i hevd, og da kan vi ikke holde på med moskeer og fremmede flagg og det som verre er.

Men vi har sikkert mye å gå på på hjemmebane også, derfor oppfordres alle herved til å ta en liten gjennomgang av egne kakebokser for å se om det finnes noe som kan støte bloggerne på Østlandet der.

Hos oss ga dette lille kakeboksraidet nedslående resultater. Vi hadde blant annet laget både mann- og konekaker, i stedet for å lage kjønnsnøytrale kaker. Vi hadde laget kaker formet som biler, noe som er støtende for alle som helst ikke vil betale bompenger. I tillegg hadde vi laget kaker formet som hjerter (støtende for alle som har hatt eller vil få infarkt), juletrær (støtende for alle som er imot å drepe trær bare for å pynte dem), dinosaurer (en bløff fra folk som vil diskreditere Bibelen) og verst av alt: Geiter. Her er symbolikken åpenbar.

Sånn kan vi jo ikke ha det. Det er nok bare å få spist alle pepperkakene i en farlig fart, ellers er det ikke godt å si hva slags samfunn vi våkner til i morgen.

Publisert:

Drøset Ki9

 1. Ser du ikke at jeg mediterer?

 2. Problematiske pepperkaker

 3. Nå har vi det vel koselig?

 4. De hadde spinket og spart for å få råd til den appel­sinen, og nelli­kene hadde de resir­kulert de siste ti årene, etter å ha kjøpt dem på avbe­taling

 5. Slik unngår du korona-skam. Kanskje.

 6. Du er nå nummer +#%&/ i køen

 1. Drøset Ki9
 2. Drøset