Koronakjelleren

Disse koronatidene gjorde at de måtte være forberedt på alt.

  • Jøsus
    Jøsus
Publisert: Publisert:

– Hvis du får korona, skal du bo i kjelleren da? spurte plutselig kånå forleden.

Han rakk ikke å svare før filmen i hodet startet. Han så seg selv liggende i sofaen i kjelleren, med en haug med puter i ryggen. Store og myke puter.

Symptomene så ut til å være svært milde, men ikke så milde at han kunne jobbe. Nei. Var det et smil han så, der i den ene munnviken? Ja, sannelig.

Han så engelsk fotball på storskjermen. Det var lørdag, og dette var den første av fire kamper på programmet den dagen, om ikke det var fem. Oppe kunne han høre de minste springe og hoppe og hyle og grine. 

Han måtte skru opp lyden på tv-en for å overdøve dem. Hvis ikke det hjalp, kunne han sikkert få tv-lyden inn på de støyreduserende hodetelefonene. Lurt. Han likte å være løsningsorientert.

På bordet foran ham lå restene fra brunsjen som kånå hadde laget til ham og satt i trappen ned til kjelleren. Hvis ikke hun bare hadde stappet maten gjennom katteluken. Det kunne absolutt skje.

Drikke fikset han selv, siden matboden jo var i kjelleren. Der var både kjøleskapet og vinskapet. Flaks.   

Et par meter fra sofaen sto sengen. Riktig nok bare en feltseng fra Ikea med en ekstra madrass oppå. Ingen vits i å investere. Nettene var uansett fantastiske. Verken mer eller mindre. Ikke en lyd hele natten. Ikke før de minste begynte å springe og hoppe og hyle og grine om morgenen, men da var det bare å få på plass øreproppene. Fønket fint, det.

Men hva skulle han gjøre etter siste kamp om kvelden? Playstation eller tv-serie? Han fikk se. Han kunne jo uansett sove så lenge han orket dagen etterpå. Han måtte passe på at han ikke fikk liggesår. 

Han ville nok savne familien etter hvert, det var klart. Men med Facetime kunne han holde en viss kontakt. Eventuelt kunne han fått satt opp et kamera der oppe, og satt på lydløs når han trengte ro, eller han var opptatt med en viktig kamp. Han skulle la skjegget gro.

Publisert:

Drøset Jøsus

  1. Bør man gjemme seg når sprenge-alarmen går?

  2. Hvordan kan vi fjerne flått uten at den dør?

  3. Noen bruker briller for å lese på vaske­lapper og ølflasker. Andre har andre grunner

  4. Noen glemte at det var fri­gjørings­dag lørdag

  5. Byen er full av masete folk, men på Landet bråker naturen

  6. Hvorfor kan vi ikke få angre­frist på valget?

  1. Drøset Jøsus