Norsk-amerikansk valgkamp

Presidentvalgkampen i Amerika kan påvirke ordskiftet også her hjemme.

  • Jøsus
    Jøsus
Publisert: Publisert:

– Hvis du, Surrehode-Jonas, blir statsminister i Norge, går alt i dass. Absolutt alt! Vi ville ikke hatt noe forsvar, og russerne ville overtatt landet etter to uker. Putin ville ha slukt Jonas akkurat som hvalen i Bibelen. 

– Du er helt på trynet, Erna. Eller Jernia-Erna, som jeg kaller deg. Du er den verste statsministeren som vi har hatt i Norge i historien, nei, i hele Norden. Eller Europa. Nei, du er faktisk den verste statsministeren som har vært i hele verden, noen gang. Så dårlig synes jeg du er.

– Hvis du, Duste-Jonas, som jeg egentlig kaller deg, hadde kommet til makten, ville elsparkesykler blitt forbudt. Du ville ha få…

– Nei, løgnhals.

– Jo, Stalin.

– Nei. Og dessuten er det egentlig ikke elsparkesykler. Ingen sparker på dem. Jeg ville ha bedt samferdselsministeren om å jobbe hardt for å endre navnet til elståbrett, for det er det det er.

– Du, Alkis-Jonas. Hvis jeg blir gjenvalgt, vil alle elsparkesykler få en maksfart på 100 kilometer i timen, sånn at folk selv kunne ha valgt hvor fort de ville kjøre. 

– Mange flere vil bli drept hvis Gærne-Erna fikk fortsette. Allerede har vi flere dødsfall hver dag. Hver eneste dag dør det folk i dette landet, og alle på grunn av deg, Døds-Erna.

– Slutt å overdrive, Spy-Jonas.

– Jeg overdriver ikke en plass, “Hjerne”-Erna. 

– Jo. Mange døde da de rødgrønne satt i regjering. Faktisk mange, mange flere enn under denne regjeringen. Mange kjedet seg i hjel. Ingenting skjedde. Og Segway var forbudt.  

– Du er helt opphengt i formuesskatten, Rikingelsker-Erna.

– Nei, du er.

– Helt ærlig fatter jeg ikke at du er imot å fjerne den. Du er jo kvalmende rik selv. Du ville spart en formue på det, Milliardær-Jonas.

– Jo, men jeg tenker ikke bare på meg selv, som visse andre her i rommet. Jeg tenker på fellesskapet.

– Ok, så hvorfor gir du ikke bare fra deg hele formuen, da?

– Fordi.

– Fordi?

– Fordi at du skulle få noe å spørre om.

Publisert:

Drøset Jøsus

  1. På tide å bytte lag

  2. Bør man gjemme seg når sprenge-alarmen går?

  3. Hvordan kan vi fjerne flått uten at den dør?

  4. Noen bruker briller for å lese på vaske­lapper og ølflasker. Andre har andre grunner

  5. Noen glemte at det var fri­gjørings­dag lørdag

  6. Byen er full av masete folk, men på Landet bråker naturen

  1. Drøset Jøsus