Steingal

Drøset: Noen hobbyer er tyngre enn andre.

  • H9
    H9
Publisert: Publisert:

Irritert ryddet hu mor bort jakker og ting som lå strødd i gangen. Det hadde regnet. Da så alltid entreen ut som om en flokk rekrutter fra Madlaleiren hadde marsjert gjennom området etter tre dager i sorpeheiene. Hun løftet en regnjakke. Den var da uventet tung? Hun sjekket lommene. To knyttnevestore steiner av gråsteintype kom ut.

Dagen før hadde jentungen kommet hjem svett i pannen og klaget på at sekken var så tung. Hu mor gikk gjennom og ville sortere ut. Da dukket det opp en stein av mursteinstørrelse fra enhjørningssekken. Og så en sammen med matboksen. Barnet plukket dem friskt med seg dagen etter. Holdt dem i hendene på vei til skolen, fnøs av mors formaninger om å ikke ta med seg stein på skolen. "Hallo? Hvem tar vel med seg stein på skolen? Jeg bare trenger dem til noe på veien". Mor ble ikke umiddelbart beroliget.

En dag hadde hun snublet i en stein som lå lite strategisk til like foran inngangen. Irritert gjorde hun mine til å kaste den bort i hekken. Panikk fra barnet. Begge barna, faktisk: «Men det er jo batgirlbatman-steinen! Vi har hatt den leeeenge! Den betyr lykke. Den MÅ ligge der.»
Jo, da kjente hun den igjen. En vagt flaggermusformet gråstein. På ingen måte vakker. Men fredet, viste det seg.

Greit nok at barnet kanskje var arvelig belastet, bestefaren hadde en liten steinsamling, men dette begynte jo å skli ut? Skulle ikke steinsamling være i liten, eksklusiv skala? Polerte og katalogiserte?

Samme kveld ville hun kaste ut en mindre stein som hadde dukket opp på hylla i gangen, hylla der alt magisk endte opp som ikke skulle være der. Feil igjen. «Den fikk jeg jo fra noen hemmelige som oppmuntring i vår. Jeg kan ikke kaste den ut, jaffal ikke før jeg finner ut hvem jeg fikk den fra», sa eldstemann. Jovisst, der var det en svak tegning av en regnbue i tusj. "Alt blir bedre" hadde falmet, slik valgløfter har en tendens til å gjøre noen måneder etter virkeligheten har slått inn.

Til slutt ga hun opp. Hun bestemte seg for å bygge en varde utenfor i stedet. En stein ad gangen. Muligens en pyramide. Det var nok å ta av.

Publisert: