Pailabbmangel

Drøset: Med størrelse 39 burde man være rustet til det meste i livet. Nesten, viser det seg.

 • H9
  H9
Publisert: Publisert:


Hun var en over gjennomsnittet høy kvinne. Med en litt over snittet kort lunte. Derfor var det ikke alt med den nye bilen som falt i smak. For noen dippedutter ser bedre ut enn virkeligheten viser seg.

Det å kunne åpne bagasjelokket med foten når man kommer lastet med ting er i utgangspunktet en god tanke. Men det fungerte bare for de med føtter større enn 42, tydeligvis. Hun hadde 39. 38,5 på en god dag. Det var ikke nok til å utløse den "lettvinte" sensoren.

Etter noen måneder hadde hun klart det to (2!) ganger av 116. Begge på samme dag, når hun ikke en gang hadde vært nedlesset av varer.

Han lengste i familien skjønte ikke klagingen. For han stakk jo bare flytebryggene i størrelse 46 under bilen - og så åpnet luken seg.

Så var det sideforflytningsalarmen, såkalt lane assist. Fiffige greier. Bortsett fra at hun fikk 300 i puls hver gang den dro henne inn mot midtlinjen når en diger trailer kom rett mot, og hun hadde lagt seg forsiktig til høyre i veibanen for å unngå dragsug og vannspyling.

Den hendige elgstopp-funksjonen. Så nær hjertestans hadde hun aldri vært, da den hogget inn bremsene da hun troskyldig kjørte gjennom et fredelig gatetun med innsnevringer. Teknikken trodde de stillestående betongkantene var elg.
Alarmen måtte også settes på "stille" når man tok ferje, ellers ville den vræle ut over dekk 2 som en illsint 2-åring ved den minste vibrasjon.

Det var enklere med noen av de andre bilene hun hadde hatt. Forutsigbart. Som at takluken på Audien åpnet seg når man bremset i nedoverbakke når det regnet. At dørene på Forden alltid frøs fast. At Golfen ble omgjort til innendørs svømmebasseng dersom man ikke sjekket ukentlig om filteret ved frontruten var tett. Og bobla fra 60-tallet der man hadde to innstillinger på varmeapparatet: Av eller fri eksos rett inn i bilen.

Men en ting måtte hun medgi var bedre med den nye bilen. Den kjente igjen nøkkelen hennes, og fyrte opp maks på rumpevarme i setet. Så fikk hun heller leve med pailabb-mangelen sin. For når enden er varm er allting godt.

Les også

 1. Betlehem, pt. Hillevåg

 2. Tørrvekt

Publisert:

Drøset H9

 1. Inn eller ut?

 2. – Hei kjære. Jeg kom på en ting. Du har ikke spurt meg hva jeg vil ha til jul?

 3. 100 prosent julestemning

 4. Livet. Sånn derane

 5. Da lykken var en flaske brus og en bombom

 6. Hun hadde for første gang blitt svindlet. Eller. Hadde hun?

 1. Drøset H9
 2. Drøset
 3. Sensorer
 4. Bil

Mest lest

 1. Derfor er det sommergrønt i Rogaland i januar

 2. Kvinne til sykehus etter kollisjon i Randaberg

 3. Styret på elsparkesykkelen knakk i fart: – Det var ekkelt

 4. Trebarnsmoren stresset hver morgen. Så fant hun løsningen. Fem tips for en bedre morgen.