Nye regler for kahooten

Forvirret av koronareglene? La meg legge en alen til byrden.

  • Letolin
    Letolin
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel
iconDrøset
Drøset er et daglig skråblikk skrevet av utvalgte journalister i Aftenbladet.

Planlegger du juleselskap? Her er reglementet:

Dere kan være maks ti personer sammen hjemme, fordelt på to kahooter, med mindre den ene kahooten er mer enn fem, men kun hvis de er i samme husholdningssaft.

Av disse ti kan maks fem ha hatt andre nærkontakter enn de fem andre i den andre kahooten. Disse defineres som nærkontakter utenfor samme familie, men kun i løpet av samme uke, for hver enkelt.

Skolebarn, barnehagebarn, bokklubbens barn og barn av regnbuen regnes som samme kahoot, gitt at disse er nærkontakter.

Dersom en av disse er singel, ikke barna, men de andre, altså tilhører en singelkahoot, kan vedkommende maks ha to nærkontakter, men disse regnes ikke blant de fem som kan være i den besøkende kahooten, med en meters avstand internt i den andre internkahooten.

Innbyrdes i kahooten kan hver ha fem nærkontakter, så lenge det er de samme, og innbyrdes i en tilstøtende kahoot. Disse er da definert som nærkontakter. Disse kan også ha såkalte stikkontakter, med en meters avstand, innbyrdes. Noen kommuner tillater kahoot-interne nærkontakter, men ikke stikkontakter, innbyrdes, men ikke alle.

Dersom du har fastmonterte seter hjemme, kan du utvide til 20 personer, 50 dersom du har en arrangør godkjent av kemunen, velforeningen, futen eller kateket med særskilt løyve. I så fall må hver kahoot ikke bestå av mer enn fem personer, tre dersom de er single, med mindre en av kahootene er en familie på mer enn fem, som dermed regnes som nærkontakter til hverandre, innbyrdes.

Og til slutt: Dersom du ikke har fastmonterte seter innbyrdes, kan du ha opp til fem fastmonterte nærkontakter i samme kahoot, med godkjent arrangør i samme husholdningssaft. Kirkebenker regnes ikke som husholdningssaft. Stikkontaktene kommer da utenom, mot normalt, siden disse defineres som innbyrdes fjernkontakter i tilstøtende kahoot, som for eksempel tilslørte bondepiker med to meters avstand, pluss moms, og resten i smågodt.

Lykke til.

Publisert: