Tait

Drøs: Hun hadde en stund forsøkt å finne treningsklær som passet til hennes behov.

  • H9
    H9
Publisert: Publisert:

Det var ikke enkelt. Hun var litt i utakt med treningsmoten, det skjønte hun. Alt var navlekort. Det var nå så. Hun hadde selv hatt magetopper da det var in på 90-tallet. Men nå ville magetopper fungere som en slags smøreost-variant, du vet, der du trykker et sted og så tyter det ut et annet?

Hun var på utkikk etter noe som var fast, men løst. Tett, men ikke klamt. Og luftig, naturligvis. Og så måtte det ikke knirke. Hun var allergisk mot tøy som gnisset eller knirket. Var det så vanskelig? Eh. Ja.

Alt var navlekort.

Hun rullet videre nedover nettsiden, for å se på utvalget. Det var mye kompresjonsrelatert tøy, uten at de som hadde det på så ut til å trenge komprimering av noe slag. Og «loungewear», var det koseklær eller kunne man trene i det også? «Langermet T-skjorte» – var ikke det bare et annet ord for genser?

Hun så på skort også, disse hendige skjørtene med en slags sykkelshorts under, men slo det fra seg. Hun hadde et oppe i skapet, anatomien hennes tilsa at skjørtet utenpå hadde en tendens til å se mer ut som et bredt belte enn kamuflasje for det som trengte å kamufleres. Og hvem hadde trodd at sykkelshortsen skulle få et så strålende comeback? På sist besøk på treningssenteret hadde alle hatt dem. Fra hun på 18 i hotpants-shorts så korte at skalkene kom ut, til han på 70 med de ekte sykkelbuksene med utforing bak, slik at han gikk litt som Clint Eastwood i spaghettiwesternfilmene.

På dansetimen hadde hun gått i en bukse som var lekker i beina, men sånn Britney Spears-kort i livet, slik at det som hadde blitt presset opp fra underdelen fordelte seg litt ugreit oppover. Hun hadde forsøkt å flytte på kroppsmassen slik at endte mer som forsterkning i hylle-høyde – for der kan det jo alltids trenge litt ekstra, men gitt opp – fant hun løsningen. Hun toppet det hele med en flagrende kaftan hjemmesydd av et leopardmønstret stoff (leopard er lov når man er kvinne over 40).

Hun følte seg elegant der hun svettet seg gjennom treningsøkten. Så nå hadde hun løsningen. Det var bare å google «kaftan til gymsalsbruk», det var sikkert mye der ute. Eller så kunne hun bare gå for det enkleste. Den trofaste joggebuksa som sagget bak, og en utvasket T-skjorte. Det måtte jo bli in en gang det også, noen måtte bare gå foran og vise vei, slik alle trendsettere måtte.

Publisert: