Gøy på Landet

Landet var noe annet enn Byen. Bråket var annerledes.

  • Jøsus
    Jøsus
Publisert: Publisert:

Etter å ha overtatt et livslangt oppussingsobjekt på ei øy som ikke var Fogn, hadde han blitt kjent med Landet. Og med De på Landet. 

De på Landet var hyggelige folk. Et avslappet folkeslag, selv om noen jobbet døgnet rundt. Der hadde de tid til å jobbe døgnet rundt.

Alle hadde sin egen gravemaskin på Landet. Og den kunne brukes til masse. Lage nye hull i jorden, flytte noe av jorden fra ett jorde til et annet, løfte steiner og slippe dem ned igjen. Sånne ting.

Han misunte dem med egen gravemaskin. Ofte hadde de med egen gravemaskin nesten uendelig med jord og stein å grave i. De slapp aldri opp for nye muligheter. De trengte aldri å lure på hvor de skulle grave, bare om. For en drøm. 

Alle kjente alle på Landet. Alle visste hvem oldefaren til alle var, og alle kjente historien om hun som giftet seg med han fra Fogn på 60-tallet. Alle hadde lurt på hvorfor i alle år.

Nå ville folk flytte på Landet, sa de på tv. Å flytte på Landet betydde å flytte til. Fra Byen, til Landet. For i dagens samfunn kunne alle uansett bare sitte hjemme og jobbe. Og aldri gå på pub. 

På Landet var det nærhet til naturen, og nesten fritt for Byfolk. Stort pluss. Byfolk var masete, og visste ikke opp ned på en påhengsmotor engang. Hvis mange av dem nå skulle flytte på Landet, ville Landet bli noe helt annet.  

Men han skulle aldri flytte på Landet. Han orket ikke tanken på å bo lengre vekke fra sentrum enn sju minutter på sykkel. I byen kunne han kjøpe brød og melk døgnet rundt, hvis han ville, og han slapp bråket fra fugler og sauer.

Men i Byen var det ofte mye folk, og mange av dem var plagsomme. Når de for eksempel kom kjørende på elsparkesykkel på fortauet i mer enn seks kilometer i timen, noe som jo var ulovlig. På Landet fantes ikke det problemet. Der var det ikke fortau.   

På Landet var det en egen ro, til tross for all støyen fra naturen. Han kunne godt ha flyttet på Landet hvis han kunne tatt med noe av Byen. Kånå og ungene måtte ha vært med. Og Jokeren på hjørnet. Masse. Han kom bare ikke på noe mer i farten.

Han skulle ikke flytte på Landet. Ikke dette året. Og sikkert ikke året etter heller. 

Publisert:

Drøset Jøsus

  1. Bør man gjemme seg når sprenge-alarmen går?

  2. Hvordan kan vi fjerne flått uten at den dør?

  3. Noen bruker briller for å lese på vaske­lapper og ølflasker. Andre har andre grunner

  4. Noen glemte at det var fri­gjørings­dag lørdag

  5. Byen er full av masete folk, men på Landet bråker naturen

  6. Hvorfor kan vi ikke få angre­frist på valget?

  1. Drøset Jøsus