Reintiden er over

Hvis han skulle brukt 1800 kroner på noe i dag, ville han ikke brukt dem på relativt ferske reinsdyrskinn.

  • Jøsus
    Jøsus
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Han elsket bossplassen. Å hive ting var forløsende. Han fikk kvittet seg med noe gammelt dritt, og det ble litt ryddigere hjemme. Han var fullt klar over i hvilken kategori psykoanalysens far, Sigmund Freud, ville ha satt ham i. – Du har en fiksering i det anale stadiet, ville Freud sagt. Såpass husket han fra psykologistudiet. Ellers husket han ikke en dritt.

Kånå var annerledes. Hun ville ikke gi slipp på ting og tang. Etter det han kunne huske, var også denne tilstanden en såkalt fiksering i det samme stadiet, bare i motsatt ende.

Når han nå sto på bossplassen på Forus og så ned på de to stappfulle sekkene han nettopp hadde hevet i konteineren, tenkte han at rollene var byttet om.

Der lå alle reinsdyrskinnene de hadde kjøpt under bryllupsreisen til Nordkapp. De hadde truffet en gammel same, som hadde vanlige klær, bodde i enebolig og hadde garasjen full av reinsdyrskinn. Det var enten i Kautokeino eller Karasjok – han greide aldri å huske det.

De hadde kjørt nedover Sverige, til Østlandet, Lindesnes og hjem igjen med hele baksetet fullt av stinkende, blodige reinsdyrskinn. Hvor lang tid det hadde gått siden disse skinnene hadde bein å gå på på vidda, visste de ikke, men det kunne absolutt ha vært dagen før.

De hadde ingen kompetanse på reinsdyr. Om det var normalt at ubehandlede reinsdyrskinn skulle avgi milliarder av hår, som fant veier inn i alt, hadde de ikke peiling på. De pustet reinsdyrhår resten av turen.

Senere hadde han prøvd å lufte stanken ut av dem. Han hadde ristet dem og dekket hagen med hårdotter. Skinnene så ut til å ha like mange hår igjen uansett. For noen fantastiske skinn. Gode å sitte på, var de også, hvis man var tett i nesen.

Han likte ikke bomkjøp. Det var nok derfor han hadde foreslått å skjære vekk de delene som nå var halvspist av larver. Men kånå hadde sagt nei, mens hun kjempet mot sure oppstøt. Reintiden var over.

Publisert:

Drøset Jøsus

  1. Levende fluer i november er brudd på reglene

  2. Dyr strøm gjør at elbil-eiere angrer på at de ikke kjøpte fossilt

  3. 26 tegn på at du er blitt gammel

  4. Slik kommer du kanskje i gang med treningen

  5. Hva skjer når kånå mister stemmen?

  6. På tide å bytte lag

  1. Drøset Jøsus