Ferdig pakka

Drøset: Nå er det snart over. Når butikkene stenger i dag, er tiden ute.

  • Jøsus
    Jøsus
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

De siste dagene har butikkene vært fulle av folk på jakt etter et eller annet som de kunne pakke inn i noe fargesprakende papir.

Julegavejakten er verst for de gifte mennene, siden de skal kjøpe den vanskeligste presangen. Det finnes tre typer av dem.

Den bestemte: Han bruker ikke sekundene på vissvass. Han har tenkt på forhånd. Enten fordi han har fått en tydelig bestilling hjemmefra, eller fordi han har brukt jakttiden på nettet, der han har saumfart alle mulige butikker for å finne akkurat den tingen han skal ha, til best mulig pris. 

Når han så kommer inn i den virkelige butikken for å handle, strener han bort til rett hylle, grabber den med seg og jogger lett bort til kassen, der han spør om de pakker inn. Hvis de ikke pakker inn, spør han om de er helt sikre på om de ikke pakker inn.

Hvis de fortsatt ikke pakker inn, vurderer han kjapt om han skal trekke seg fra handelen, før han kommer på hvorfor han er akkurat i denne butikken. Så trekker han kortet. 

Enten det, eller så går denne typen til nærmeste gullsmed, angir en nedre og øvre prisramme med beskjeden «finn noe fint, men ikke noe jeg har kjøpt før».

Den hvileløse: Denne mannen er det nest mest synd på. Dette er han som kommer inn i butikken som et vandrende spørsmålstegn. Han aner ikke hva han er ute etter, eller hvorfor han befinner seg i nettopp denne butikken.

Hva kan passe? Hva liker hun egentlig? Har hun sagt noe han ikke husker, men som hun husker at hun sa og som hun ikke kommer til å forstå at han ikke husket. Hva er klokken? Lignet Jesus bare på Maria, siden faren var Gud? Sånne spørsmål. 

Julaften kan slå begge veier her.

Den fortapte: Denne mannen kjenner ikke kona si. Dette er mannen som tar sjansen på å kjøpe undertøy, men som kjøper tre størrelser for lite.

Dette er mannen som tror en ny og kjempefin badevekt vil bli en vinner, iallfall hvis den kan kombineres med årsabonnement på Sats Elixia.

Dette er mannen som kjøper kjøkkenmaskin til kona som hater å bake, og mannen som i siste liten ender opp med gavekort på Nille. Dette er mannen som får høre det i tiår etterpå.

Ha en superfredelig jul!

Publisert:

Drøset Jøsus

  1. Dyr strøm gjør at elbil-eiere angrer på at de ikke kjøpte fossilt

  2. 26 tegn på at du er blitt gammel

  3. Slik kommer du kanskje i gang med treningen

  4. Hva skjer når kånå mister stemmen?

  5. På tide å bytte lag

  6. Bør man gjemme seg når sprenge-alarmen går?

  1. Drøset Jøsus