Jennifer Lopez er årsaken til Googles bildesøk

Denne kjolen var starten på det hele.

Denne kjolen fikk Google til å skjønne at bildesøk var tingen.
 • Geir Amundsen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Bildesøk er noe vi i dag tar for en selvfølge når vi leter oss frem på internett, men det var en gang tekstsøk var det eneste søkmotorene brydde seg om.

riks000864494.jpg

Det skulle endre seg nærmest over natten. Årsaken var Jennifer Lopez og kjolen hun entret Grammy-utdelingen med i 2000. Det avslører Googles styreformann Eric Schmidt i et innlegg på nettstedet Project syndicate, skriver svt.se. — På det tidspunktet var kjolen til Lopez det mest søkte vi noen gang hadde sett. Men samtidig hadde vi ingen sikker måte å gi brukerne det treffet de ville ha: JLo i den kjolen. Googles bildesøk var født, skriver Schmidt.

Som et annet eksempel på hvordan søkemotorene har utviklet seg, nevner Schmidt kartfunksjoner og hvordan folk når de skriver inn adresser ikke ønsker nettsider som nevner adressen, men kart som viser dem hvordan de kommer seg dit.

Suksessrik omstillingsevne

Direktør internett og nye medier i IKT Norge, Torgeir Waterhouse, mener Schmidts historie om Lopez og kjolen hennes veldig godt illustrerer hvordan suksessrike selskaper har evnen til raskt å gjøre endringer.

-Istedenfor å være opphengt i femårsplaner og langsiktige utviklingsstrategier er de kjappe til å fange opp endringer i brukervaner for så raskt å gjøre tilpasninger. En evne til å snu seg rundt og eksperimentere er det som skiller de beste fra de nest beste, og som i Googles tilfelle har vært en viktig årsak for deres suksess, sier Waterhouse til oss.

Følg oss på Twitter og Meerkat: @GeirAmundsenog@RIKSdigital

Les også:

Les også

 1. Slik virker Facebooks liker-knapp

 2. Er kunstig intelligens en trussel mot vår eksistens?

Publisert:
 1. Internett

Mest lest akkurat nå

 1. – Det er jo Stavanger som er energihovedstaden

 2. «Regå» fikk ny eier etter budkrig

 3. Sjekk hvem som dukket opp på treningen til lokalt lag

 4. Siktedes kjæreste bodde i nabolaget til Birgittes foreldre

 5. Kraftig regnvær og kuling det neste døgnet

 6. Omdiskutert ordning gjør at Tage og kompisene kan sove 40 minutter ekstra hver morgen