Ferske boligtall: Prisene gikk ned

Prisene sank nasjonalt . Oslo skiller seg ut.

November har normalt en svak utvikling i boligprisene. Også i år.
 • Synne Hellum Marschhäuser
  Journalist
Publisert: Publisert:

Boligprisene falt med 0,1 prosent i november 2020. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,8 prosent. Boligprisene er nå 7,8 prosent høyere enn for ett år siden.

Prisutviklingen er normal for november å være. Prisene synker for første gang på åtte måneder, men prisene er fortsatt på et høyt nivå. Utviklingen har vært sterk i høst.

Det tar i gjennomsnitt 47 dager å selge boliger. Antall solgte boliger er på et høyt nivå. Det er solgt 13,2 prosent flere boliger sammenlignet med samme periode i fjor.

– Det er et rekordår, selv om det ikke skulle bli solgt en eneste bolig til i år, sier Henning Lauridsen, administrerende direktør for Eiendom Norge.

Hittil i år er det lagt ut 1,5 prosent færre boliger enn samme periode i fjor. Antall usolgte boliger har hatt en nedgang i løpet av november.

Tallene ble lagt frem av Eiendom Norge torsdag formiddag i samarbeid med Finn og Eiendomsverdi.

Les også

Unormale boligpriser. Dette er ekspertenes forventning til prisene fremover.

Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Regionale forskjeller:

Oslo: Prisene steg 1,1 prosent og 1,2 prosent sesongkorrigert. Tallene for Oslo er sterke. Tolvmånedersveksten ligger på 10,4 prosent. Boligmarkedet i Oslo har hatt en økning i solgte boliger, 11 prosent opp fra 2019. Det er en nedgang i tilbudssiden i november, og det er fortsatt et lavere nivå enn de tre foregående årene.
Bergen: Boligprisene sank med 0,5 prosent i Bergen i november. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,9 prosent. Tolvmånedersveksten ligger på 7,5 prosent. 511 boliger ble solgt i Bergen. Det er 6,5 prosent flere sammenliknet med tilsvarende måned i 2019. Hittil i år er det solgt 6623 boliger i Bergen. Det er 8,8 flere sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.

Trondheim: Boligprisene i Trondheim forble uendret i november. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,3 prosent. I likhet med de fleste andre steder er det en nedgang i tilbudssiden. Nivået er lavere enn de tre siste årene.

Stavanger: Boligprisene i Stavanger sank med 1,4 prosent i november. Korrigert for sesongvariasjoner sank prisene med 0,2 prosent. Tolvmånedersveksten er på 4,2 prosent. Antall solgte boliger i Stavanger gikk opp cirka 13 prosent sammenlignet med fjoråret. Tilbudssiden har hatt en nedgang og er mye lavere enn de foregående årene.

Tromsø: Prisene sank med 0,3 prosent og sesongkorrigert opp 1,0 prosent. Tolvmånedersveksten ligger på 6,6 prosent. Tilbudssiden har hatt en nedgang og ligger under fjoråret.

Kristiansand: Prisene sank 1,9 prosent nominelt og ned 0,6 prosent sesongkorrigert. Tolvmånedersveksten er på 6,2 prosent.

Obos: Prisene sank litt

Brukte Obos-boliger i Oslo har uendret pris fra oktober til november. På landsbasis falt prisene med 0,7 prosent.

De siste tolv månedene har prisene for Obos-boliger steget 10 prosent og 9,8 prosent på landsbasis.

– Fortsatt lave renter, forventninger om vaksine og nedgang i ledigheten når vi åpner opp igjen, gir grunn til å tro at boligprisene vil fortsette å øke også neste år, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS ifølge en pressemelding.

Boligprisstatistikken gis ut av Eiendom Norge i samarbeid med Eiendomsverdi og Finn.no. Finn.no og Schibsted-avisene er i samme konsern.

 • Se video: Synes du det er vanskelig å forstå hva en leilighet faktisk koster? Se denne reportasjen om små leiligheter i Oslo.
Publisert:
 1. Boligpriser
 2. Eiendom
 3. Boligprisstatistikk
 4. Eiendom Norge
 5. Boligsalg

Mest lest akkurat nå

 1. Flere pasienter utviklet spredning av kreft mens de deltok i norsk kreftstudie. – Vi er veldig lei oss

 2. Mange hoster. Slik finner du lettere ut hvilket luftveisvirus du er smittet av

 3. Mikal Stømne (24) gikk ned 84 kilo på egen hånd. Fem grep ble avgjørende.

 4. Her sto det en hytte. Så forsvant landskapet rundt, bit for bit. Nå får eieren ikke bygge den opp igjen

 5. To tenåringer og den enes stefar tiltalt for grov kroppsskade

 6. Nå kutter flere skoler ned på leksene