– Nå bruker vi alt vi har hele tiden

Etter en husbrann for 12 år siden, hvor Lene Østensen mistet alt hun eide, har hun vært bevisst på at alt som kommer inn i huset skal brukes.

  • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:

Hvordan vil du beskrive hjemmet ditt?

Klassisk og lunt. Etter å ha prøvd meg så vidt innom den enkle nordiske stilen, fant jeg ut at det var nok fremdeles her i denne jeg trivdes best.

g o o d e v e n i n g _________✨ . . Sitter her og drømmer om sol, varme og lange lyse sommerkvelder....🔆🌿🌿- kjenner at tiden går ikke fort nok..! . . Dreaming of sunny and warm summernights, knowing that time is not going fast enough...! . . #norgesinteriør#finehjem#finahem#interior4you1#dreaminteriors#interior_delux#hem_inspiration#heminredning#iboligendk#boligindretning#whiteinterior#nordichome#skandinaviskehjem#frutanem#frufjellstad#inspoweekend @hanneromhavaas @futurenordichome #delmeg @nyquist_home @stylebymll @home_design68

Hva er et hjem for deg?

Det er et sted vi trives, og synes det er godt å være. Elsker at hjemmet blir brukt, både av oss med våre venner og familie. Men også av våre voksne barn med venner. Her er alltid åpent hus. Ett hakk i parketten eller i bordkanten viser bare at vi har levd.

Hvordan har interiørstilen din endret seg med årene?

Jeg startet med det klassiske, men fikk også med meg furustilen da den kom, med gule vegger og farger som burgunder og grønt.

Når man har jobbet med interiør i så mange år, så liker man så mye forskjellig og man blir påvirket av nye trender. Likevel er det den nøytrale, klassiske basen jeg alltid faller tilbake på. Her trives jeg best og er nok avhengig av roen den nøytrale basen gir meg.

t r a v e l ✈️ spons// we love to travel, in collaboration with @framkalla we have framed some of our highlights...: New York, Top of the rock Brazil, Sugarmountain Tanzania, Kilimanjaro Malaysia, Twin tower ___________________________________________ . . #framkalla#framinglife Direct link in my profile 👆🏼 _______________________________________ #spons#travel#traveling#travelphotography#travelingtheworld#framkalla#newyork#brasil#malaysia#kilimanjaro#tanzania#twintower#topoftherock#flight

Hva har vært vanskeligst å innrede i hjemmet ditt?

Uten tvil, stua! Første året i nytt hus, var det ingen som satt i stuen, vi satt på kjøkken. Jeg er dessverre ganske «symmetrisk» i hodet mitt og det skapte en del problemer for meg i stuen. Den store selvtegnede peisen står ikke symmetrisk som den skulle, det har vært en utfordring i forhold til vinduer og møblering.

Hva er viktigst når du innreder?

Etter en husbrann for 12 år siden, hvor vi mistet alt vi eide, har vi vært bevisst på at alt som kommer inn i huset skal brukes.

Tidligere hadde vi finserviser, sølvtøy som bare var ute å luftet seg til jul. Nå bruker vi alt, hele tiden.  Om du kommer på mandag, søndag eller til jul, er du like velkommen. I tillegg prøver jeg å ha raust med plass rundt kjøkken og spisebord, slik at det alltid er plass til en til om noen skulle dukke opp.

Vi bor ved sjøen, så prøver også å få benyttet utsikten på best mulig måte.

Forandrer du innredning i takt med årstidene?

Tja, jeg gjør vel kanskje ikke det i så stor grad som ønskelig. Bruker gjerne mer skinnfeller og pledd i den mørke årstida, lunt og koselig.

Rundt juletider er det juletre og min samling av Georg Jensen adventsstjerner. Ellers er friske blomster et must hele året rundt, det er jeg avhengig av.

Ditt beste interiørtips?

Som nevnt, alltid friske blomster på bordet og masse tente lys. Ingenting er mer stemningsskapende enn det. Gode såper på badet, duftpinner eller lys, og myke gode håndklær 

Hvilke type bilder gir best respons på Instagram?

Stuen, uten tvil. Etter at ting falt på plass her, gir den best respons. Da jeg begynte på Instagram var det kjøkkenet som ga best utslag.

Hvor henter du inspirasjon fra?

Vi har vært så heldige å reise mye rundt i verden, så jeg henter mye inspirasjon på reiser. Prøver også å kjøpe med meg noe på reiser som tilfører hjemmet vårt noe unikt og personlig. Ellers er Instagram og interiørmagasiner en stor inspirasjonskilde.

Hvordan redder du situasjonen hvis du får uventet besøk og hjemmet står på hodet?

Uten å skryte for mye, så har jeg det stort sett ganske ryddig. Jeg trives ikke med rot. Er jeg hjemme så er lysene tent og da er det egentlig bare å trykke på kaffemaskinen og sette fram sjokoladen ...... som aldri er langt unna!

T e a ✔️W o r k ✔️ . . En nydelig vinterdag ✨🙌🏼- nyt! . . It's a beautiful day - enjoy..! . ____________________________________#nordichomes#nordicinspiration#skandinaviskehjem#norway#gullfjæren#frutanem#middleweekinspiration @homeby_anja #interior_delux#ourluxuryhome#interiorandgarden#finehjem#hem_inspiration#boligdrom

Dine instafavoritter:

Har vært så heldig å få møte flere flotte IG venner. IG er en herlig boble med masse inspirasjon. Jeg deler jeg mine favoritter i kategorier.

Jeg elsker og beundrer hvordan @villakildal og @lenespedersen bruker farger i hjemmene sine

På den motsatte side er jeg fan av @stylizimoblog og @palettenoir.

Jeg elsker også stilen til @mrslilli og den klassiske stilen til @moas_home og @interior_by_linda_

Har du noen gang gjort et skikkelig bomkjøp?

Ja har nok det, kanskje ikke i like stor grad nå lenger som tidligere, men det skjer fremdeles.

Det er så mye fint, men passer ikke alltid like godt når jeg får det hjem til meg selv.

Perfekt hos andre, men totalt skivebom hos meg! Det er godt vi har Finn.no.

Beste instagramtips?

Vær raus. Har du ikke noe godt å si, vær stille! Lik og kommenter hos dine følgere, vis at du ser og følger med.

Algoritmen på Instagram skaper litt trøbbel, men prøv og aktivt oppsøke de du følger og som følger deg.

Instagram er en herlig boble, men også knallhard jobbing om du vil øke følgertall, og drive det lenger enn en hobby.

Begynte på Instagram fordi:

Det var ganske tilfeldig egentlig. Jeg visste ikke helt hva det var til å begynne med. Det første året var jeg ikke så aktiv, men så var det en stor konto som kommenterte bildet mitt og la seg til som følger. Da ble interessen vekket. Nå sitter jeg her med overveldende 44.000 følgere,og er utrolig takknemlig for hver og en som følger, liker og kommenterer.

Hvordan vil du beskrive stilen din?

Jeg var finalist hos Gullfjæren instagramkonkurranse i kategorien klassisk/elegant stil, og føler vel at det beskriver stilen min godt.

Jeg er glad i det klassiske og tidløse, samt nøytrale farger.

Har du en favoritt-ting på bordet?

Må være PH 3/2 lampen min fra Louis Poulsen. Jeg er veldig svak for danske klassikere.

Publisert:
  1. Interiør
  2. Bolig
  3. Abito
  4. Instagram
  5. Design

Mest lest

  1. Aftenbladets web-kamera viser en person som går vekk etter at bobil havnet i sjøen ved Tungenes fyr

  2. Alle som var på Beverly og Stavanger Sportscafé fra 5. til 12. juni bes om å teste seg

  3. Trosset pensjonist­til­værelsen for å vaksi­nere: – De er helter

  4. Pleietrengende kvinne døde – nå er kjæresten tiltalt