Dette er trendy på badet

Pusse opp badet? Slik er baderomstrendene nå.

  • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:

− På samme måte som kjøkkenet har endret seg fra å være et praktisk rom til et integrert oppholdsrom sammen med stuen, vil baderommene bli større og ta mer plass. Vi tilbringer mer tid på badet og ønsker sitteplass, enten til å slenge fra oss morgenkåpen eller som et sted for å lese en god bok mens barna bader, sier Rikke Skytte, trendredaktør i Pej gruppen scandinavian trend institute.

Nordmenn ligger på europatoppen over land som bruker mest penger på oppussing. Til sammen pusser vi opp for over 70 milliarder kroner i løpet av et år. Vi reiser mer og henter med oss inspirasjon fra hoteller og andre kulturer og land. Dette påvirker våre baderom.

Når vi først pusser opp badet, legger vi mye penger i det. Derfor er det viktig at vi blir fornøyde. Baderommet er ikke like utsatt for hyppige trendskifter som andre rom, noe som er en fordel for lommeboken. Men hva vi synes er fint forandres likevel med tiden.

Vi kommer til å se mer av mørke bad og baderom.

Større baderom Innkjøpsleder Tommy Ivesdal hos Modena Fliser, kan bekrefte en økt interesse for større baderom. Flere deler inn baderommet i våt og tørr sone og drar inn elementer som to vasker på en bred benk, større dusj med to armatur, planter, sittemøbler, høyttalere og lamper.

Vi kommer til å se mer av mørke bad og baderom.

− Vi opplever en økt etterspørsel etter farget armatur og tre-imitert flis. Vi ser at leverandørene blir mer kreative og leverer nå dusjarmatur med lampeform og kraner i alle mulige farger. Treflisen har vært på markedet i Europa en god stund og er nå på full fart inn i norske hjem. Det gir et varmere utrykk og bringer naturelementet inn, sier Ivesdal.

Vi har hatt fliser på baderomsgulvet i alle år. Nye produksjonsmetoder har skapt nye trender innen baderomsfliser. Mens en flis før så ut som … ja, en flis, kan den nå være til forveksling lik for eksempel treverk, naturstein eller betong.

Våger mer Våtrom stiller strenge krav til gulv, og flisene er og forblir løsningen de fleste av oss velger. De nye tendensene mot 2018 er materialer som terracotta, terrazzo, skifer og mørkt tre. Vi beveger oss over i en mørkere trend hvor vi våger mer, ifølge ekspertene.

Vi kommer til å se mer av mørke bad og baderom.

− Av flistyper kommer vi til å se mer av terrazzo, som er en type betong med knust naturstein. Sammen med mørk og sort skifer. Kombinerer man mørke fliser med mønstrete flis får man en herlig kombinasjon som er riktig flott, sier Rikke Skytte.

Vi kommer til å se mer av mørke bad og baderom.

Løsninger som varer Vi henter inspirasjon fra reise og vil gjerne ha med oss den gode feriefølelsen hjem. Vi ønsker hverdagsluksus og investerer gjerne i teknologi som kan gjøre hverdagen enklere. Selv om mange tenker funksjon fremfor estetikk på badet, våger mange stadig mer.

Vi kommer til å se mer av mørke bad og baderom.

− Flere bringer inn teknologi som dusjtoalettet AquaClean, toalett med setevarme, integrert musikkanlegg og dusj med spafunksjon på baderommet. Den japanske inspirasjonen er enkel design, steiner, materialer som spiller godt med hverandre og grønne planter som gir opplevelse av velvære og ro. Baderommene blir sett på som et pusterom, og et sted for avkobling og ro i kontrast til en travel hverdag, sier Skytte.

Publisert: