Dette bør du allerede gjøre nå, dersom du skal selge til høsten eller vinteren

Meglernes tips til framtidige boligselgere.

Dersom du skal selge boligen til vinteren, kan det være lurt å ta noen bilder av hagen om sommeren.
  • Christine Gulbrandsen
Publisert: Publisert:

– Tenker du å selge boligen i løpet av høsten eller vinteren, burde du ta noen fine bilder av hagen og eiendommen nå som det ser grønt og fint ut, anbefaler Terje Skaara, eiendomsmegler og daglig leder i Exbo Eiendomsmegling i Kristiansand.

Gjør du det, kan disse brukes i markedsføringen av boligen når den skal legges ut til salgs.

– Da kan hele tomten være dekket med snø under visning, men du kan likevel gi folk et godt innblikk i hvordan eiendommen ser ut på sommeren. Det gjør potensielle kjøpere også tryggere på at det ikke er noe som skjules under snøen.

Også Inger Sædberg Birkenes, daglig leder og eiendomsmegler i Meglerhuset Sædberg, synes dette er et godt råd.

– Ta noen fine sommerbilder av eiendommen allerede nå. Da kan du vise fram hvor fint det ser ut i den varmere årstida. Det kan være viktig dersom du skal selge om vinteren, sier hun.

Les også:

Les også

– Hver tredje bolig har en fuktskade som bør repareres

Fuktskader kan være en helserisiko, og bør tas på alvor, sier Folkehelseinstituttet.

Vis fram hele hagen

Når du så skal knipse bilder av boligens uteområder, bør du passe på å ta bilder ut fra huset og mot hagen, råder Carsten Pihl, forbrukerrådgiver i Norges Eiendomsmeglerforbund. Da får du fram hele utsikten til boligen.

– Og så kan du gjerne ta noen bilder der du viser utemøbler på terrassen eller i hagen.

Dersom du skal selge boligen til vinteren, kan det være lurt å ta noen bilder av hagen om sommeren.

Ute i hagen tar du bilder mot huset, gjerne helt fra enden av hagen eller uteområdene. Har du roser eller andre fargerike planter i bedene, kan du også ta noen bilder av disse.

– Dette er supert for megleren å bruke i markedsføringen, sier Pihl.

– Sesongvare

Alex Modahl, eiendomsmegler i DNB Eiendom, tror ikke det er kjempeviktig med sommerbilder, og i hvert fall ikke så viktig at han ville hyret fotograf for å få tatt mange bilder. Han mener at det holder i massevis å ta et par-tre bilder selv, og gjerne med mobilen.

– Boligen er jo sesongvare. Har du bare sommerbilder når du selger boligen om vinteren, vil folk kanskje tro den har ligget markedet i lang tid. Jeg mener det er viktig å kombinere sommerbildene med bilder fra sesongen boligen selges, sier han.

Modahl sier at det viktigste er å bruke tid på å velge eiendomsmegler – og hva slags markedsføringskanaler man vil bruke.

– Det er der skoen trykker i forhold til salget, sier han.

Les også:

Les også

Forbrukermyndighetene vil at boligannonsen også skal inneholde de negative opplysningene

Forbrukerombudet vil at boligselgere også tar med negative opplysninger i boligannonsene – ikke bare i salgsoppgaven…

Sett opp interesse-liste hos megler

Eiendomsmeglerne har også et annet råd til framtidige boligselgere.

– Tenk langsiktig og planlegg salget i god tid før det skal skje, sier Skaara i Exbo og forteller at det kan være lurt å kontakte eiendomsmegler flere måneder i forveien før boligen faktisk skal legges ut til salg. Han sier at det ikke er uvanlig at meglere får boligsalgsoppdrag både ett og to år før en bolig skal selges.

– Fordelen er at meglerne da kan sette boligen opp på sin interesse-liste.

Er du heldig, kan dette gi deg en skikkelig kick start på salget ved at du har fire-fem interessenter allerede før boligsalget starter.

– Det er jo veldig greit å kunne gi beskjed til potensielle kjøpere, som har tapt budrunder, om andre hus som kommer for salg. Og er et av disse drømmehuset, venter mange heller på det, enn å kjøpe noe de bare er halvveis fornøyd med, sier eiendomsmegleren.

Også Siren Skomedal, megler hos Sørmegleren i Lillesand, anbefaler dette.

– Det er jo veldig gunstig. For dersom det er kjøpere klare, kan vi matche dem med boliger vi vet kommer til salgs. Og det koster ikke boligselger noe å ligge i systemet vårt og eventuelt bli matchet mot boligkjøpere, sier hun.

Les også:

Publisert: