Podkast: Her er Google-nyhetene som kan endre hverdagen din

Google Duplex bruker kunstig intelligens til å bestille leiebil og kinobilletter uten at du behøver å løfte en finger.

Google-sjef Sundar Pichai messer om Googles visjon på åpnings-keynoten på Googles utviklerkonferanse. Men ikke et ord om hva Google tjener penger på.
 • Geir Amundsen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Her kan du høre denne episoden:

På sin årlige utviklerkonferanse I/O (input/output) som ble arrangert denne uken i Googles hjemby Moutain View i Silicon Valley, samlet teknologikjempen tusenvis av utviklere for å inspirere og vise hvilke nye muligheter Google åpner for i tiden fremover.

Per Kristian opplevde at Google-sjef Sundar Pichai hadde et ønske om å gå tilbake i tid, da han innledet konferansens åpnings-keynoten. Tilbake til den gang Google bare var opptatt av å gjøre gode ting.

Geir mener fokuset på personvern var påtagelig under hele åpningsforedraget til Pichai, men Per Kristian bet seg merke i at Google ikke sa ett eneste ord om sin forretningsmodell:

– Å manipulere oss forbrukere til å gi fra oss mest mulig data, slik at annonsørene kan treffe oss med effektiv reklame.

I denne episoden ser vi nærmere på produktnyhetene Google lanserte på konferansen. Hva betyr det at den talestyrte Google-assistenten mange nordmenn har blitt kjent med gjennom sine Google-Home høyttalere, skal bli ti ganger raskere?

Nest Home Max med 10-tommers skjerm skal koste 229 dollar når den slippes i utvalgte markeder til sommeren. Vi tipper den dukker opp i Norge i løpet av høsten.

Geir har sans for smartskjermen Nest Home Max med kamera, og tror Google Live Caption som lager undertitler av tale i sanntid, kan bli en favorittfunksjon for mange.

Per Kristian er mest spent på hvor bra den nye «Duplex on the web» vil fungere i praksis. Kan han snart overlate til Google å gjøre kjedelige ting som å bestille leiebil og kinobilletter? Men hvor kommer annonsørene inn i bildet?

 • Har du Spotify? Følg denne lenken.
 • Bruker du Iphone? Følg denne lenken.
 • Ellers kan du gå inn i podkast-appen på telefonen din, søk på Teknologimagasinet, lytt og abonner.
 • Siste episoder fra Teknologimagasinets podkast

Her kan du høre denne episoden:

Sjekk også ut forrige episode:

Publisert:
 1. Podkast
 2. Google
 3. Smarttelefon
 4. Smarthøyttaler
 5. Teknologi

Mest lest akkurat nå

 1. Politiet på væpnet aksjon i Eigersund

 2. Kilder: - Østenstad blir Braut Haalands «pengemann»

 3. Måkenachspiel etter Gladmaten

 4. Konflikt hos Kverneland - ansatte jobber for halv maskin

 5. Milliongebyr til Bli Vakker, Blush og Coverbrands etter Black Week

 6. Styreleder i Stavanger-hotell tiltalt for skattefusk