Hos Andrea og Achim er det jul hele året

De bor blant tusen Hello Kitty-produkter, og ville egentlig ha et Pippi Langstrømpe-hus. — Et hjem for barnslige sjeler.

PIPPI-HUSET: Her er det rosa resultatet etter en lang kommunal byggeprosess.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Egentlig drømte de om å bygge et Pippe Langstrømpehus. Det nektet myndighetene.

Men med et par justeringer gikk tillatelsen til slutt gjennom, og her står huset: En lyserød Villa Villekulla. Innredet med Hello Kitty-figurer og kitsch – ikledd en touch av shabby chic.

— Jeg tror innredningen mest avspeiler Andrea sin smak, men jeg har vært på sidelinjen hele veien og synes at resultatet er blitt vellykket, sier Achim Fitting (44).

Sammen med Andrea Stolzenberger (45) begynte han for fem år siden å fabulere og visualisere deres felles drømmevilla. Andrea, som er klesdesigner hos Esprit, hadde én klar idé i tankene: Et Astrid Lindgren-univers, med kringlete trapper, små finurlige vinduer, balkonger og utskjæringer i tre. Et perfekt sted for barnslige sjeler – og det innrømmer paret at de er.

— I 2008 fant vi tomten vi ville bygge på, i byen Solingen ved Düsseldorf, sier Achim Fitting, som til daglig jobber som musikkprodusent.

— Ettersom vi ikke har barn, kunne vi slå oss ned hvor det skulle være. Vi var ikke avhengige av å bo tett ved skole, eller butikker. Derfor flyttet vi hit, til en sjarmerende turistby – nesten uten butikker, men med en historisk bykjerne og godt bevarte gamle hus.

Har du tips om boligsaker? Send oss en mail!

HJERNEN BAK: Andrea Stolzenberger (45) jobber som klesdesigner hos Esprit.

Nye vinduer ble gamle

Men kommunen delte ikke begeistringen. Ikke på grunn av den lyserøde fargen, som paret planla å male huset i. Det var snarere arkitekturen, som de mente ville skille seg for mye ut i forhold til de omkringliggende husene.

Skissene måtte tegnes om sammen med arkitekter, og med en del justeringer fikk paret endelig lov til å bygge villaen. Et svensk firma leverte skallet til Pippi-huset, men alt det innvendige er bygget av en snekker, etter mål.

— Vi hadde en klar tanke om at sprossede vinduer og dører skulle være gamle og lett avskallede, for å gi et sjarmerende og slitt utseende, sier Andrea.

Men arkitekten mente det ville være for dyrt å kjøpe gjenbruksvinduer, for så å skulle spesialtilpasse dem. I stedet lovet han at de nye vinduene skulle se slitte ut.

Som sagt, så gjort. Splitter nye vinduer ble malt lagvis i ulike hvitnyanser og deretter slipt ujevnt for å få den riktige patinaen.

— I mai 2011 kunne vi flytte inn og vi gikk i gang med innredningen, forteller Achim.

MANN FOR SITT HUS: Achim Fitting (44) ved den gammeldagse komfyren.

Hello Kitty

Parets stil er i høy grad inspirert av shabby chic-trenden, men med en tvist over mot engelsk country, og tilsatt en god porsjon kitsch. Inspirasjonen til countrystilen er hentet i England, hvor paret hvert år tilbringer en uke i en hytte de leier. Der har de blant annet fått opp øynene for storblomstrede tapeter og fargerike tekstiler. Og kitschen? Ja, Andrea og Aschim har en felles interesse: De er store fans av Hello Kitty-produkter. Derfor er huset fylt til randen av lyserøde Hello Kitty-ting. Hello Kitty-brødrister, Hello Kitty-forkle, ja, faktisk også Hello Kitty-fliser på veggene på kjøkkenet. Over 1000 samlerobjekter med den nusselige kattungen – og da har vi ikke tatt med alt som ligger på loftet.

— Jeg tror vi ble bitt av Hello Kitty-feberen på en reise til Tokyo i 1998 og siden da begynte vi å samle. Ofte fikk vi ting fra venner og familie, forteller Aschim – som faktisk har organisert en Hello Kitty-bryllupsseremoni i en temapark i Tokyo.

Bryllupsbildet henger ved trappen i annen etasje: Det nygifte paret, arm i arm med to gigantiske Hello Kitty-figurer.

Julepyntet bade-kamin

Hele underetasjen i det 160 kvadratmeter store huset har åpen løsning og består av stue, spisestue, kjøkken og entré. Herfra fører en trapp opp til andre etasje med kontor, soverom, walk in-closet og et veldig stort bad, hvor det er plass til både lenestol og kamin i beste britiske stil.

Innredningen er i evig forandring, for Andrea kan ikke la være å bytte dekorasjoner i takt med årstidene.

SØNDAGSFEST: Kolleger fra Andreas jobb kommer gjerne innom på kake og te på søndagene.

— Noen ganger er det rester av julepynt som får stå fremme hele året, fordi det ser så flott ut, sier hun.

Andrea Stolzenberger elsker forresten å bake, og hver søndag inviterer hun kolleger fra jobben på hjemmebakst.

— Min store drøm er at noen helt fremmede mennesker skal komme forbi, gå inn i hagen og sette seg på terrassen. Hvis det skjer en dag, vil jeg servere dem kake – det er helt sikkert, sier hun.

Lyst til å lese mer om dette paret, sjekk ut bloggen www.cutecottageoverload.com

Publisert: