Ubers selvkjørende bil kjørte på rødt lys

Menneskelig svikt, hevder Uber. Myndighetene vil parkere bilene.

TESTER: Ubers test av selvkjørende biler i San Francisco som startet denne uken, har opplevd problemer med både trafikklys og myndigheter.
  • Geir Amundsen
    Geir Amundsen
    Teknologijournalist i Aftenposten og Schibsted. Jeg skriver om alt fra mobil- og bredbåndsmarkedet til elbiler og varmepumper. Tips meg gjerne om du har saker jeg bør se nærmere på.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Bildelingstjenesten Uber er blant flere som tester ut selvkjørende biler om dagen. Rett etter at de startet testkjøring i San Francisco denne uken, dukket det opp en video postet av the San Francisco ExaminerYoutube som viser en av Ubers selvkjørende Volvo-er kjøre på rødt lys (se video nederst i saken).

En hendelse som ifølge Uber skyldes menneskelig svikt, skriver Techcrunch.

I en uttalelse fra Uber heter det at «det er grunnen til at vi har så stor tro på å gjøre veiene sikrere med selvkjørende Uber-biler. Denne bilen var ikke en del av piloten, og hadde ikke kunder ombord. Sjåføren er blitt suspendert mens vi fortsetter å etterforske.»

Ifølge Uber er testbilene bemannet med både en sjåfør som skal kunne ta over hvis autopiloten feiler og en co-pilot som overvåker de tekniske systemene.

Les også

Volvo lar svenske familier prøve selvkjørende biler

OVERVÅKER: En sjåfør overvåker testbilen til Uber.

Kan sette en stopp for Ubers selvkjørende biler

Myndighetene i California krever at Uber søker om og får innvilget en delstatlig kjøretillatelse før de slipper de selvkjørende bilene ut på veiene i California, melder NTB.

– Hvis Uber ikke umiddelbart bekrefter at de vil stanse lanseringen og søker om kjøretillatelse vil vi ta rettslige skritt, skriver Brian Soublet i delstatens samferdselsdepartement i et brev.

Uber som har hatt selvkjørende biler på veiene i Pittsburgh siden oktober, mener på sin side at bilene ikke faller inn under delstatens definisjon av selvkjørte kjøretøy fordi de har en person i førersetet som kan gripe inn hvis nødvendig.

Slik så det ut da Ubers testbil kjørte på rødt:

Les også

Alle Teslas biler skal bli selvkjørende

Publisert: