Fornøyelsesparkene i nabolandene oppgraderer for flere millioner. Her er de nye attraksjonene.

Skal du på en helgetur til nabolandene våre? Her er nyhetene fra blant annet Tivoli i København, Liseberg og Legoland.

Havneområdet er Lisebergs store nyhet i år. Det er et nytt underholdningsområde ved restauranten Hamnkroken i parken.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Safaricamp, Norges høyeste drop-tårn og Norges eneste vannsklie av sitt slag er blant nyhetene i Norges største fornøyelsesparker i år.

Men hva har noen av de største fornøyelsesparkene i nabolandene å by på av nyheter i år? Vi har sjekket.

Tivoli

Tivoli i København investerer rundt 100 millioner kroner i årets nyheter, opplyser kommunikasjonskonsulent Ellen Dahl.

Tivoli har aldri før lansert så mange nyheter som i år, opplyser parken.

Parkens radiobiler får ny design. Antennene fjernes, hastigheten øker og de får mer plass. De vil være klare til juni 2019.

Odinexpressen erstattes med den nye berg-og-dal-banen «Melkeveien». Den er tematisert rundt planeter, stjerner og galakser. Den får en ny startstasjon og åpner ikke før i november, til Jul i Tivoli.

Slik skal berg-og-dal-banen Karavanen se ut etter når den nå får seg en oppgradering etter åtte millioner turer og 20 år i drift. Den er klar ved sommersesongens start, opplyser parken.

Fatamorgana, som tilbyr gjestene tre ulike attraksjoner i én, skal oppgraderes tre år etter at den først kom til parken. Den får høyere hastighet og en vertikal vippefunksjon på den øverste attraksjonen. Her blir gjestene snudd rundt på 45 meters høyde. Fatamorgana er klar i mai 2019.

I år får dessuten den lille drage, en interaktiv karusell, en betydelig boost og ny design med Rasmus Klump [red.anm. en dansk tegneseriefigur for barn] som tema. Den forventes å være klar i mai.

Prisnivået i parken vil være tilsvarende fjoråret, opplyser Dahl.

Tivolis sommersesong begynner 4. april.


Liseberg

I år har Liseberg i Göteborg flere nyheter å by på, men ingen ny attraksjon i parken. De investerer blant annet i allerede eksisterende attraksjoner.

Balder, berg-og-dal-banen av tre, får en ny inngang og ny dekor ved stasjonen inspirert av den norrøne mytologien. I tillegg vil Lisebergbanen få en «makeover» med nye tog, nytt stasjonshus og ny fasade, forteller Ebba Källeskog, PR-ansvarlig i parken.

Selve scenen i området er ikke ny i år, men den har fått et navn: Lilla scenen. Tidligere har det kun vært dansebandskonserter der. Nå skal live-tilbudet utvides med andre konserter. Akustikken forbedret, og det investeres i lys og lyd til scenen.Det vil være rundt 40 livekonserter på scenen i havneområdet.

Lisebergs største nyhet er lanseringen av et stort, nytt underholdningsområde: havneområdet.

Parken har investert 32 millioner kroner i scene, restaurant, to nye barer utendørs og offentlige anlegg i havneområdet. Antall seter i området tredobles.

Selv om havneområdet er utendørs, behøver ikke gjestene bekymre seg for dårlig vær.

– Det er værbeskyttet. En del av underholdningsområdet har blant annet fått nye, store markiser, forteller Källeskog.

Liseberg avslører også deres neste store nyhet for barnefamilier, Wonderland. Bildet viser hvordan det er tenkt at attraksjonen skal se ut. Men denne attraksjonen åpner ikke før i sesongen 2020, påpeker parken.

Inngangsprisen i parken økes med ti svenske kroner sammenlignet med fjoråret. Dette gjelder også Alt-i-ett-billettene, opplyser Källeskog.

Sommersesongen ved Liseberg starter lørdag 27. april.


Nyheter ved andre fornøyelsesparker i Sverige og Danmark

Legoland Billund:

Battle of The Brick er en stor forestilling med ekte hester og modige riddere.

Legoland lanserer også et nytt overnattingshotell i nærheten av parken: Legoland Castle Hotel. Det rojale slottet hvor kongen og dronningen av Legoland bor, har 142 rom. Som gjest kan man utforske lego-slottet og for eksempel bo med en prinsesses komfort, i ridderens stue eller i magikerens magiske observatorium.


Fårup Sommerland:

Når temaparken åpner for en ny sesong 18. april er det med to nyheter, skriver parken på sine nettsider: I Motorbøllen kan barn opptil 90 centimeter ha en morsom tur med mor eller far.

Samtidig erstatter Fårup sin populære Wave Swinger for en helt ny modell, slik at enda flere gjester kan nyte det. Den nye karusellen, Nøddesvinget, kan kjøre både fremover og bakover.


Skara Sommarland:

Skandinavias største vannpark lanserer en helt ny vannattraksjon med navnet Waka Waka. Det er den første av sitt slag i Europa, ifølge parkens nettsider. I vannsklien sitter man to og to i en ring og sklir gjennom et 210 meter langt rør.


Djurs Sommerland:

Tigeren er årets store nyhet ved Djurs Sommerland. Det er den raskeste og høyeste attraksjonen i deres historie, skriver parken på sine nettsider. Attraksjonen, en «gyro swing», har en topphastighet på 100 km/t og en svinghøyde på 45 meter.

Publisert: