Test av frokostblandinger

Frokostblandinger kan være en sunn start på dagen, men det kan også være en sukkerbombe som ligner mer på en dessert enn en frokost.

MYE SUKKER: Flere av frokostblandingene er rene sukkerbomber. Én får strykkarakter i denne ernæringstesten.
  • Cathrine Borchsenius, Lise von Krogh, BRAMAT.no
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Velger du noen av taperne i denne testen, blir du ikke bare fort sulten igjen. Det kan også gå utover både konsentrasjon og humør resten av dagen, og på lengre sikt kan det ha betydning for vekten.

Starter du derimot dagen med en fiberrik frokost, vil dette ha en positiv innvirkning på blodsukkeret ditt hele resten av dagen. Et stabilt blodsukker virker positivt inn både på prestasjon, helse og vekt.

Dette er en ernæringstest, ikke en smakstest. Her kan du se hvilken frokostblanding folk synes smaker best.

Opptatt av sunn og næringsrik kost på matbordet i familien? Her er flere tester:

Les også

Test av leverpostei

Les også

Stor test av nøttepålegg

Les også

Test av servelat

Frokostblandinger markedsført mot barn kommer dårligst ut

I denne testen har vi tatt for oss alle frokostblandinger som ikke går under betegnelsen müsli/crüsli eller granola. Disse blir omtalt i en egen test senere.

I fjorårets test av frokostblandinger valgte vi å ikke ta med de mest usunne frokostblandingene, men i år har vi tatt med alle typer som finnes hos de største matvarekjedene. Dette inkluderer frokostblandinger som tydelig er markedsført mot barn og frokostblandinger med sjokolade.

Et lite tankekors er at de fleste av frokostblandingene som har et utseende som appellerer til barn, kommer dårligst ut i denne testen.

TAPERNE: Frokostblandingene som er rettet mot barn, får dårligst resultat i denne testen.

Velg frokostblanding etter vekt og aktivitetsnivå

Når du velger frokostblanding i butikken, skal du selvfølgelig velge en du synes smaker godt.

Det kan likevel være lurt å ta en titt på næringsinnholdet. Hvis du ønsker å gå ned i vekt eller sliter med å holde vekten, er det lurt å velge en type som inneholder lite sukker, godt med fiber, ikke altfor mye kalorier og gjerne greit med protein.

Da får du en frokostblanding som metter godt og gir deg et stabilt blodsukker slik at du unngår søtsug og overspising senere på dagen.

Det er også lurt å velge en frokostblanding som inneholder en høy andel fullkorn, fordi fullkorn har vist seg å være bra for helsen vår.

Her er flere relevante tester:

Les også

Test av 16 «hjemmebakte» knekkebrød

Les også

Test av 19 grovbrød

Artikkelen er levert av Bramat, en uavhengig kunnskapsbedrift som driver nettstedet bramat.no og har rådgivende tjenester innen kosthold, trening og helse.

Publisert: