Dagny (34) har aldri hatt en hvit vegg

Dagny Thurmann-Hoelseth innreder etter følgende regel: Hvert eneste rom skal gi gladfølelse — også før du er kommet inn døren.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

I 100 år har Thurmann-Moe slekten bodd i gaten med det velklingende navnet Gladvollveien på Nordstrand, med imponerende utsikt over fjorden og under majestetiske trær av ro og tidløshet .

— I nabohuset bor min grandonkel i ett av Ljans eldste hus og bortenfor der bor min mors fetter, forklarer fjerde generasjon, barbeint i en fotsid vintage fra Hawaii.

— Jeg er en hai etter fargerike kjoler, sier eieren av kanskje landets mest fargerike klesgarderobe, som jevnlig legger ut inspirerende snapshots på instagramprofilen «thedailydagny» med over 9680 følgere.

Dagny jobbet tidligere som kreativ leder i en fargehandelskjede, men driver nå for seg selv som blant annet fargekonsulent.

Les også: - Jeg har nok litt tapetdilla

NYTER: Terrassen er Dagny sitt favorittsted. Her ute sitter hun ofte med en kopp te og en bok.

Knallfarget ytterdør

Det er nesten to år siden Dagny overtok huset morfaren bygde i 1956. — Dette er barndomshjemmet til min mor og selv har jeg vært her masse opp gjennom årene. Det er her vi alltid har feiret jul så det er klart jeg har mange minner knyttet til stedet. Av respekt for morfar har jeg valgt å beholde husets fasade mest mulig intakt, men vi har frisket opp den blå nyansen på staffasjen.

NORSK: Tati-stolene fra 1989, signert Ralf Lindberg for Gärsnäs, står flott sammen med det solide trebordet Viola fra norske Ygg og Lyng. Veggene er blå, og fargen heter Mild Akvamarin. - Jeg satser bevisst på skandinavisk design og foretrekker norsk, som jeg mener er «the New Scandinavian Cool», sier Dagny.

Barnebarnet står utenfor den brune boligen med himmelblå skodder og ditto takrenner. Fargeformidleren forteller at hun ikke kunne dy seg når det gjaldt ytterdøren:— Der måtte jeg bare klinke til med en gladfarge, korall. Neste gang vurderer jeg oransje, blunker hun lurt.

Hvitt virker stressende

Dagny Thurmann-Hoelseth har en forkjærlighet for magenta og det hun kaller happy colors, som oransje, rødt og gult. Hun har heller aldri hatt en hvit vegg, og kler seg aldri i sort, grått eller beige. Til gjengjeld benytter hun seg av hele fargeskalaen og interesserer seg for fargelære.

- Mennesket har alltid vært opptatt av farger, og det er gjort og gjøres fortsatt en mengde forskning på feltet. Det er ikke likegyldig hvilke farger vi velger å omgi oss med, opplyser Dagny.

— Det finnes fasitsvar for hvordan farger påvirker oss, og det gjør også fravær av farger. Hvitt stresser underbevisstheten og er en katalysator for migrene. Hvite kontorlandskap reduserer ifølge en rapport også prestasjonene våre og fører til økt sykefravær.

Dagny forklarer at det bare er to perioder i løpet av det siste århundret hvor vi har hatt fargeløse trender: 2000-tallet og 50-tallets modernisme, som også bare var en av flere retninger den gang.

— Men endelig ser vi nå at nesten hele fargesirkelen er tilbake, og det er noe vi absolutt trenger her oppe i det kalde og mørke nord.

Les også: Pusset opp gammel kolonial og flyttet inn

HER BOR JEG: Dagny Thurmann-Hoelseth lever som hun lærer. Fargeelskeren omgir seg med hele fargeskalaen både i klesveien og på hjemmebane. Kjolen hun har på seg er fra Hawaii og er fra slutten av 1960-tallet og kjøpt på eBay. Naturtomten har hyttepreg, omringet av skigard og en liten skog.

Brenner for det kulørte budskapet

Vi står inne på soverommet til døtrene Indie (6) og Stella (4), og ikke overraskende er veggene alt annet enn hvite. Kledd med et sjarmerende Chinoiserie-tapet med poetiske roser og blomster, fugler og sommerfugler. Basisfargen er lett grønn, som virker beroligende og lun. Taket er malt i dus gul som virker oppløftende.

SPRAY PÅ: I mange av rommene henger lamper som har fått en omgang spraymaling av husets frue.

— Farger i taket er undervurdert, kommenterer den kulørte formidleren. Hun understreker at det på barnerom ikke bare dreier seg om at det skal være lek og moro, men rett og slett at barnehjernen trenger farger for å utvikle seg.

Inspirasjonskilden til barnerommet er hentet fra Disney-filmen Tingeling og feenes hemmelighet, hvor den berømte feen blir fanget av menneskejenta Lizzy. Det er Lizzy´s rom som danner utgangspunktet.

— Det er jentene selv som har valgt det og de har også stått for innredningen, med hjelp fra meg. Jeg blander meg ikke opp i hvordan det skal se ut her, rommet deres er ikke mitt showroom. Det som derimot har vært viktig for meg, er at rommet ikke skal være trendy eller hipt, men koselig, lunt og med en god atmosfære, velegnet for både lek og søvn. Derfor lar jeg de holde på å rydde på sin egen måte, sier Dagny, og forteller at det var Indie og Stella selv som ønsket å dele rom.

Les også: Hos Vivian skilles det ikke mellom hverdag og fest

BESTEMMER SELV: På barnerommet har døtrene fått kommandoen og valget falt på tapetet «Pavillion» fra Sanderson. Inspirasjonen til rommet hentet jentene fra en film.

Satser på norsk design

Interiøreksperten kan kunsten å ha øye for detaljer, og uten å bli plagsomt perfeksjonistisk forteller hun at hun liker det personlige og det som har litt feil og mangler.

— Det skal se ut som det er en barnefamilie som bor her og at det er nettopp vår historie, arv og personlighet som går igjen i interiøret.

RØDT OG GRØNT: Som så mye annet er også skoene røde eller grønne.

På spørsmål om hvordan hun vil definere stilen sin svarer hun: Skandinavisk maksimalistisk.— Jeg har en salig miks av møbler med forskjellig stil og form. Jeg elsker mønstermiksing, og prøver å få det til i alle rom. Den røde tråden må vel være at hvert rom skal gi gladfølelse og at gjestene våre skal slappe av når de kommer på besøk.

Stue og kjøkken danner et åpent allrom og her har Dagny valgt det hun omtaler som den ultimate veggfargen: En mild akvamarin.

- Den blågrønne tonen virker beroligende og gir økt romfølelse og passer omtrent til alle andre farger.

Dagny syns fargesetting er noe av det morsomste innenfor interiør, og hun begrenser seg ikke bare til veggene. Samtlige lysekroner i hjemmet har fått seg en omgang spraymaling.

— Spraymalingen er fantastisk gøy, også får du umiddelbart resultat, det liker jeg. Farge gir klassiske møbler og produkter et mer eklektisk og personlig uttrykk samtidig som de bevarer formen og uttrykket. More is more.

Les også: Loppisbordet ble som nytt med tapet og maling

MIX: Skandinavisk maksimalisme kaller Dagny stilen sin. Messingbordet er fra Tom Dixon. Lysestaken på bordet er det siste som kom over dørstokken og er signert Andreas Engesvik for Menu. Veggen har et collage av forskjellige rammer og motiv som spenner fra bryllupsfoto til original Chanel-reklame fra 50-tallet. Veggene er blå, og heter Mild akvamarin.

Her bor:

Dagny Thurmann-Hoelseth (34) med ektemannen Pål Thurmann-Hoelseth og barna Indie (6) og Stella (4).

Bolig: Overtok morfarens hus på Ljan høsten 2012. Boligen er fra 1956 på 150 kvm boareal disponert på to etasjer, og med hele 150 kvm lagringsplass fordelt på boder, kjeller og loft!

Har pusset opp alle innvendig rom fra gulv, vegger og tak, nytt kjøkken og bad.

SNEKKERBOD: Dagny Thurmann-Hoelseth har overtatt morfarens snekkerbod i kjelleren.
Publisert: