Hunden Daik (5) ble kastet rundt i lasterommet på Norwegian-fly

«Hvordan kan dere true med å skyte en hund, fordi dere ikke har gjort jobben med å sikre buret skikkelig?», raser hundeeieren mot flyselskapet.

UBEHAGELIG FLYTUR: Hunden Daik (5) sammen med Marits venninne Synnøve Bjørgum, som reiste sammen med ham fra Evenes til Oslo.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Marit Ånes (21) fra Mosjøen opplevde alle hundeeieres verste mareritt da hun onsdag lånte bort hunden sin til en venninne som skulle gå Norge på langs. Hunden er en topptrent trekkhund som blant annet har vunnet VM-sølv i langdistanse.

Lite visste Ånes om at flyturen fra Evenes til Oslo skulle bli et mareritt for den fem år gamle hunden.

– Truet med å skyte hunden

– Etter et par timer ringer venninnen min og forteller at buret ikke skal ha blitt festet skikkelig da det ble plassert i lasterommet på flyet. Buret er blitt slengt rundt og knust. Daik har nok hatt vill panikk, og dermed klart å klore seg ut, mener Ånes.

Venninnen var uvitende til dramaet i lasterommet. Ved landing får hun så en telefon fra Norwegian.

– De sier hunden er løs i lasterommet, og at hun må komme å finne den selv. Og hvis den kom seg ut av flyet, truet de med å skyte den, sier Ånes, som er rystet over oppførselen til flypersonalet.

Les også

Forbrukerrådet fikk 10.000 klager i fjor: Dette var vi mest misfornøyde med

Norwegian: – Vi beklager på det sterkeste

«Hvordan kan dere true med å skyte en hund, fordi dere ikke har gjort jobben med å sikre buret skikkelig?» spør Ånes på Norwegian sine Facebook-sider. Der har reaksjonene strømmet på.

– Hadde Daik kommet seg ut av flyet, kunne det endt katastrofalt, sier hun.

BEKLAGER: Presseansvarlig hos Norwegian, Daniel Kirchhoff.

Norwegian legger seg flate etter hendelsen.

– Det er ubehagelig å høre det som har skjedd i denne saken. Vi har fått beskjed om at Daik holder på å komme seg etter denne ubehagelige opplevelsen, og det er vi glade for å høre. Vi vil gjøre hva vi kan for at han kommer tilbake i toppform igjen, sier presseansvarlig Daniel Kirchhoff hos Norwegian til oss.

Buret skal ha blitt lastet og godt fastspent av erfarne personer, sier Kirchhoff.

– Om Daik, som er en kraftig hund, har lykkes med at komme seg fri ved hjelp av rå kraft eller om det er andre årsaker til denne beklagelige situasjonen, må vi se om vi kan få et svar på, sier han og legger til:

– Uansett årsak er det ingen tvil om at dette har vært en meget ubehagelig og skremmende opplevelse for hunden, eieren og passasjeren som reiste med Daik. Vi beklager denne situasjonen på det sterkeste og gjør hva vi kan for å ivareta de berørte.

Les også

Passasjerrekord for Norwegian i 2016

Følger opp saken

Kirchhoff sier videre at de vil undersøke språkbruken overfor passasjeren som reiste med Daik.

– Skal dette ha skjedd, må vi bare beklage. Vi vil følge opp saken, sier presseansvarlig.

Ånes bekrefter at hun har vært i kontakt med Norwegian etter hendelsen.

– De vil refundere flybilletten og erstatte buret. Det er det minste de kan gjøre, for slike ting skal jo ikke skje.

Oppdatert 31. mars:

Presseansvarlig hos Norwegian, Daniel Kirchhoff, skriver i en e-post at de har fått inn en rapport som opplyser at buret ble forsvarlig fastspent, og at låsen var løsrevet og lå inni buret. Kirchhoff skriver videre at dialogen ved lasterommet er tatt ut av sammenheng:

– Kommentaren falt i forbindelse med at kvinnen ble gjort oppmerksom på å forhindre at Daik ikke plutselig kom ut på rullebanen. Da kunne konsekvensen i verste tilfelle bli veldig kritisk hvis hunden skulle bli til fare for flysikkerheten.

Publisert: