Opptil 132.000 kjøretøy risikerer avskilting

Skatteetaten har sendt ut vedtak om avskilting og registreringssperre til eiere som ikke har betalt årsavgift for kjøretøy i år.

Publisert: Publisert:

AV MED SKILTENE: I september vil Statens innkrevingssentral begynne tvangsinnfordring mot dem som ennå ikke har betalt. Foto: Aas, Erlend

  • Ntb
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Med 132.000 kjøretøy som risikerer avskilting, er andel ubetalte krav på samme nivå som i 2015, opplyser skatteetaten. Dette er første gang etaten sender ut vedtak om avskilting etter overtakelsen av ansvaret for årsavgiften fra tolletaten ved nyttår.

Alle som betaler årsavgiften etter forfallsdato, må betale en tilleggsavgift på 250 eller 50 kroner, avhengig av kjøretøytype. Når årsavgiften og tilleggsavgiften er registrert betalt, trekker skatteetaten avskiltingsvedtaket.

Kontrolleres kjøretøyet på veien, kan skiltene beholdes dersom eieren betaler årsavgiften, tilleggsavgiften og et gebyr på 900 kroner på stedet. Hvis kjøretøyet blir avskiltet og eieren ønsker å få skiltene tilbake, må et påskiltingsgebyr på 1460 kroner betales til Statens vegvesen.

Overraskende?

Les også

Det har blitt billigere å eie bil

I september vil Statens innkrevingssentral begynne tvangsinnfordring mot dem som ennå ikke har betalt.

Alle kjøretøy som var registrert fredag 1. januar i år, er årsavgiftspliktige i 2016. Det er ikke fritak for avgiften for kjøretøy som ble avskiltet, med mindre eieren leverte det til vraking senest mandag 21. mars 2016. Det er halv avgift ved vraking før fredag 1. juli

Dersom eieren leverer kjøretøyet til vraking i perioden tirsdag 22. mars til og med torsdag 30. juni, betaler skatteetaten halv avgift tilbake til den siste registrerte eieren. (©NTB)

Greit å vite:

Les også

Slik mister du lappen

Mer om temaet:

Publisert:

Les også

  1. 43.000 har ikke betalt årsavgiften for 2015

  2. 10 ting du bør vite om det nye bilavgiftssystemet

Mest lest akkurat nå

  1. Familie­selskap skal være grunn til flere korona­smittede i Stavanger

  2. Fire ansatte korona­smittet hos ConocoPhillips

  3. Rapport: Derfor havarerte helikopteret ved Tau sommaren 2019

  4. Kvinnelig lærer tiltalt for sex med mindreårig elev

  5. Ungdommen fikk sitt eget anneks på fjellet: – Her slipper de å henge med oss voksne

  6. To nye smittede i Stavanger