Elise ble kastet ut på boligmarkedet. Slik gikk det.

Gjennom ti episoder av podkast-serien «Elises boligjakt» har vi fulgt Elise Rønnevig Andersen (23) på leting etter sin første bolig. Hvordan endte det?

Publisert: Publisert:

BOLIGJAKT: Synne Hellum Marschhäuser (t.h.) har gjennom ti episoder av «Elises boligjakt» forsøkt å overbevise Elise Rønnevig Andersen om at boligkjøp er lurt. Foto: Jan Tomas Espedal

 • Kathrine Humberset
  Journalist
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Karrièrejournalisten hadde egenkapital og mulighet til å kjøpe leilighet, men turte ikke. Ikke hadde hun peiling på boligmarkedet, heller.

Kollega og boligjournalist Synne Hellum Marschhäuser prøvde å overbevise Elise om at boligkjøp er lurt, og sammen har de forsøkt å besvare en rekke spørsmål som dukker opp blant førstegangskjøpere:

Hør alle episodene av «Elises boligjakt» nederst i saken.

– Mer dreven

I starten var Elise skeptisk til i det hele tatt å gå på boligjakt. Hun hadde sett for seg å leie i lang tid fremover og trivdes med det. I dag er hun glad for at hun bestemte seg for å prøve seg på boligmarkedet.

– Jeg synes det har vært en veldig morsom prosess. Før var jeg helt blank på alt som hadde med boligkjøp å gjøre og det var veldig mye å sette seg inn i, men ved hjelp av de beste på området har jeg lært mye om hvert steg i prosessen, sier hun.

Hun mener det nyttigste har vært å få ordentlig innsikt i egen økonomi og få lære triks som hun senere fikk bruk for i budrunder.

– Man lærer jo så mye av å gå på visninger og være med i budrunder. I de første budrundene var jeg et nervevrak, men etter hvert ble jeg mer avslappet og rolig. Man føler seg mer dreven og trygg for hver gang.

BOLIGRÅDGIVER: Boligrådgiver Carsten Pihl er blant ekspertene som har bidratt med gode råd til programlederne Synne Hellum Marschhäuser (t.v.) og Elise Rønnevig Andersen. Foto: Morten Uglum

– Glad jeg slo til

Så hvordan endte egentlig boligjakten? Har Elise kjøpt sitt aller første hjem?

Svaret er ja.

I dag kan hun kalle seg stolt eier av leilighet på Løren i Oslo, som er klar til å ta imot henne i slutten av februar.

– De ordinære visningene var egentlig over, men leiligheten var ennå ikke solgt, så jeg bestemte meg for å dra på en privatvisning. Jeg la deretter inn et bud under takst og fikk motbud på prisantydning – noe som ikke var aktuelt for meg. Begge sto lenge på sitt, men etter tre dager kom vi til enighet.

– Er du fornøyd med kjøpet?

– I starten var det en litt skummel tanke at jeg plutselig var blitt boligeier. I dag er jeg veldig glad for at jeg slo til. Jeg ser frem til å flytte inn i min egen leilighet og betale ned på mitt eget lån. Bolig er jo en av de beste investeringene man kan gjøre, så det føles godt å være inne på boligmarkedet.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Se direkte fra oljebrannen i Mekjarvik

 2. Medarbeider ved SUS har testet positivt for korona

 3. Se videoer fra storbrannen i Mekjarvik

 4. «Snakk om å svare på tiltale, Berntsen»

 5. Overgrepssaken på Lye: Politiet ønsker kontakt med gutt som satt på denne steinen

 6. – Vi har ikke kontroll - brannen har spredd seg

 1. Boligmarkedet
 2. Elises boligjakt
 3. Podkast
 4. Økonomi
 5. Boligpriser