De bor landlig midt i storbyen: – Da vi flyttet inn her, var nok stilen min mye mer barnslig og sukkersøt med pasteller og shabby chic.

Stilen i boligen på Bygdøy har gått fra sukkersøt til voksen.

Stuen er lys og luftig med mange store vinduer. Peisveggen som ble murt opp i forbindelse med oppussingen, gjør det lunt og koselig å sitte her. Den integrerte nisjen for ved er dekorativ. Det hvite og stramme uttrykket er myket opp og personliggjort med myke tekstiler og klare farger. Materialer som lær, velur og betong skaper spenning.
 • Ann Merete Slåttland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Om sommeren er hagen vår nesten som en egen liten turistattraksjon. Bilder av barna våre med sine kritthvite sommersveiser finnes nok i mange fotoalbum verden over, smiler Caroline.

Eneboligen til familien Grasto ligger nemlig bare et steinkast fra Norsk Folkemuseum på Bygdøy i Oslo og der myldrer det av turister som kommer forbi på veien og forviller seg inn i hagen i sommerhalvåret.

Familien ønsket et funksjonelt hus med store vindusflater og utgang til hagen. De bodde fire år i huset før de pusset opp. – Dermed hadde vi god tid til å finne ut hvordan vi ville ha det, sier Caroline Grasto.

Bodde seg inn

Og det er nettopp den landlige tilværelsen ved havet kombinert med kort vei inn til Oslo, som Caroline og resten av familien liker så godt.

– Her har vi et flott nabolag der barna kan løpe over til venner. Vi har fine sykkelstier og en hyggelig nærbutikk. Veien ned til sjøen er kort, vi er omringet av masse grønne trær, og når solen skinner har vi den på tomten vår hele dagen, sier Caroline når hun varmt beskriver Bygdøy.

Familien flyttet inn i den arkitekttegnede boligen fra 70-tallet for ti år siden og bodde der noen år før de pusset opp.

– Vi brukte god tid på å bo oss inn og planlegge oppussingen. For fire-fem år siden startet vi og bodde alle sammen i kjellerstuen mens det holdt på.

Veggen ved trappen i entreen er åtte meter høy. Her hadde familien lyst til å ønske velkommen med et fint tapet. Petroleumsfargen i tapetet går igjen på tekstiler og detaljer rundt i huset. En hyggelig trebenk med saueskinn gir et lunt førsteinntrykk i gangen.
Les også

Canadiske Tracy ble forelsket i skandinavisk design da hun møtte ektemannen Ola

Åpent hus med soner

Det første de gjorde var å lage påbygget som i dag rommer kjøkkenet og spisestuen. Det gamle kjøkkenet var opprinnelig der TV-stuen er i dag, så det kunne de heldigvis bruke underveis.

– Vi ønsket oss et funksjonelt hus med store vindusflater og direkte tilgang til hagen. Vi ville gjerne ha en åpen følelse, men fortsatt dele av i ulike soner, sånn at man kunne bruke de ulike rommene til forskjellige ting samtidig, sier 37-åringen.

Caroline lette lenge etter de ideelle spisestuestolene. Kriteriene var at de ikke skulle være for store, være gode å sitte i og de måtte kle betongbordet. Kjøkkenet er i den nye delen familien har bygget på. Den sjenerøse takhøyden og alle vinduene gjør det lyst og luftig, her er det skapt ulike brukssoner. Her lages det mat, barna gjør lekser, ser på tv og er sosiale.
Kjøkkenet er i den nye delen familien har bygget på. Den sjenerøse takhøyden og alle vinduene gjør det lyst og luftig, her er det skapt ulike brukssoner. Her har familien en egen krok der de koser seg med mat, lekser og tv-titting. Bordet har Carolines far laget av planker fra et gammelt hus, og sittebenken er bygget av kjøkkenskap. På toppen er det en benkeplate og myke puter.
Les også

Tord og Guro Steine Letting ønsket å utnytte tomtens potensial fremfor å flytte. I dag har de tre ekstra stuer.

Sammen med en arkitekt tegnet og planla paret det som i dag er blitt den moderne, luftige og funksjonelle boligen de ønsket seg. Begge er glade i oppussing, og har meninger om hvordan ting skal bli.

– Arkitekten foreslo egentlig en annen løsning for bordplassering på kjøkkenet, men jeg hadde alltid hatt lyst på sittebenk. Heldigvis fikk jeg trumfet igjennom akkurat dét, for jeg er så fornøyd med løsningen, sier Caroline.

Stuen er lys og luftig med mange store vinduer. Peisveggen som ble murt opp i forbindelse med oppussingen, gjør det lunt og koselig å sitte her. Den integrerte nisjen for ved er dekorativ. Det hvite og stramme uttrykket er myket opp og personliggjort med myke tekstiler og klare farger. Materialer som lær, velur og betong skaper spenning.

Fra shabby chic til designmøbler og kunst

Det er også hun som står for detaljene i innredningen i huset. Da de startet oppussingen begynte hun å lese interiørblader. Og hun fikk øynene opp for Instagram og all inspirasjonen som finnes der da hun gikk i permisjon med yngstesønnen Filip.

Les også

Interiør er stort på Instagram: Slik klarer Viola Gangsø å tjene penger på tingene sine

– Da vi flyttet inn her, var nok stilen min mye mer barnslig og sukkersøt med pasteller og shabby chic. I de senere årene har jeg fått en mer voksen og moden stil, og jeg ønsker å innrede med varige kvalitetsting.

Dette understrekes med designmøbler, solide materialer, kunst på veggene og dypere farger som mørkeblått og lilla. Litt pastell henger fortsatt igjen med noen rosa detaljer, men dette harmonerer fint sammen med de andre fargene og de stilige lenestolene i konjakkfarget skinn.

Les også

Venneparet kjøpte en nedlagt skole til 220.000 kroner: – Da jeg så loftet, bestemte jeg meg.

Store vinduer fra gulv til tak slipper inn sjenerøst med lys i stuen. Naturen utenfor gir en flott bakgrunn, og Caroline har innredet med duse toner ispedd noen fargeklatter her og der; som det kule maleriet på veggen og pleddet i sofaen. De konjakkfargede lærstolene var de første møblene paret kjøpte da de flyttet inn i huset for ti år siden. Jo mer patina de får, desto finere synes hun de blir.
På veggen ved spisebordet er det laget en bildevegg med en rekke vakre bilder som Caroline har samlet. Ulik størrelse på rammene skaper spenning, men det at de er svarte skaper en god helhet. Badet er romslig og lyst med plass til både dusj, badekar, stellebord og to servanter. Hele badet er hvitt, men Caroline varmer opp i interiøret med naturmaterialer og planter.
Huset ligger på grønne og frodige Bygdøy i Oslo, og har en stor, solfylt hage. Nå drømmer Caroline og barna om basseng i hagen.

Flere oppussingsplaner

37-åringen har stadig prosjekter på gang, og oppussingen er ikke helt ferdig ennå. Nå er det nytt vaskerom i kjelleren som står på planen, samt at hovedsoverommet skal få litt flere detaljer. Oppbevaringsløsninger er også noe Caroline er opptatt av, og hun planlegger innebygde hyller flere steder i huset.

En viktig forandring står også for tur:

– Uteområdet vårt er noe vi ønsker å få i orden raskt. Vil fikse i hagen, hakke opp steingulvet, bygge grill og male gjerdet.

Dessuten drømmer Caroline og barna om basseng i hagen.

– Da hadde den deilige oasen vår her blitt komplett.

Publisert:
 1. Oppussing
 2. Hjemme hos
 3. Interiør
 4. Familie
 5. Arkitektur

Mest lest akkurat nå

 1. 89-åring ved sykehjem ble ikke lagt om kvelden. Satt i stolen hele natten

 2. Solabuen vant dataspill-VM og rundt fem millioner kroner

 3. Har du sett disse fra E39?

 4. Over en million tv-seere så huset deres i beste sendetid

 5. Leggingen måtte utsettes da påfuglen dukket opp i hagen til småbarnsfamilien på Eiganes

 6. Skuffet Viking-trener: – Skal være gode nok til å holde unna