Verdens lengste flyrute åpnet

Verdens lengste flyrute er åpnet mellom Qatar og New Zealand. Turen strekker seg over ti tidssoner.

LENGE I LUFTEN: Qatar Airways trafikkerer nå verdens lengste flyrute.
  • Ntb
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

– Vi har offisielt landet i New Zealand, tvitret Qatar Airways mandag morgen.

Qatar Airways' nye 14.535 kilometer lange rute mellom Doha og Auckland ble gjennomført med en Boeing 777–200 LR.

Flyet brukte 16 timer og 23 minutter på turen, fem minutter mindre enn oppsatt rutetid. Turen gikk gjennom ti tidssoner.

  • Her kan du se flere langruter:
Les også

Verdens lengste direkterute er gjennomført

Selskapet opplyser at det var fire flyvere med på reisen, samt et kabinpersonell på 15 personer. Tilsammen ble det servert 1000 kopper te og kaffe, 2000 kalde drikker og 1036 måltider.

Har du lagt merke til det?

Les også

Derfor smaker maten annerledes i luften

Vil styrke handel og turisme

New Zealands handelsminister Todd McClay ønsker tilbudet velkommen og sier det vil styrke både handel og turisme, med en anslått verdi på cirka 500 millioner kroner.

Per uke kan flyet frakte last på 116 tonn. For newzealendere kan det regnes om til 1162 sauer. Videre kan det frakte 400 kilo mat, som kan omregnes til 5263 kiwifrukter, opplyser Qatar Airways.

  • Det er ikke bare lengden det kommer an på:
Les også

Verdens korteste internasjonale flyrute har åpnet

Trilogi-maraton

For øvrig varer flyturens retur, på 17 timer og 45 minutter, lenger enn «Ringenes Herre»- og «Hobbiten»-trilogiene tilsammen, ifølge flyselskapet.

Det stemmer for så vidt hvis man regner med de ordinære versjonene av filmene, på 17 timer og 20 minutter. Men de utvidede versjonene av de seks filmene varer i 20 timer og 40 minutter.

Air Indias rute mellom New Delhi og San Francisco skal være verdens lengste i distanse i luften, men når man måler bakkedistanse, er det Qatars nye rute som går av med seieren, marginalt lenger enn Emirates-ruten mellom Dubai og Auckland som åpnet i mars i fjor, med en lengde på 14.200 kilometer.

(©NTB)

Publisert: