Kjære leser, ta oss med på hjemmereisen din!

Bli med og vis at det er noe i uttrykket «borte bra, men hjemme best».

Hva med å se hjemstedet ditt fra et utsiktspunkt? Hovedstaden og Gamlebyen sett fra utsikten øverst på Ekeberg-skrenten.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Innbydende hvite strender. Skyfri himmel. 26 grader i skyggen. Noe kaldt i glasset. En god bok. Ro, stillhet og avslapning.

Ferie er å være, ikke å gjøre. Dette er feriedrømmen for mange.

I reiseseksjonen har vi hver eneste uke i mange år tatt med oss leserne på turer til fjern og nær. Vi har fristet med reiser til perler i Asia, Amerika og storbyturer i Europa. Til steder hvor folk drømmer om å dra til.

Kalde vinterkvelder er blitt brukt til å planlegge. På våren pleier vi å glede oss til opplevelsesrike sommerferier.

Men det var før koronaviruset spredte seg, det unormale ble det normale og alle planer om eksotiske feriereiser eller storbyhelger ble satt på vent til 2021.

Hva skal vi skrive om da? En reiseseksjon uten reiser? Mildt sagt utfordrende.

Kolsåstoppen gir ro i sjelen og en uforglemmelig utsikt over Asker, Bærum og Oslo.

Muligheter, ikke begrensninger

Jo da, vi har holdt og vil fortsatt holde fokus på innenlandsturer og den miljømessige gevinsten av å droppe fly- og bilreiser. Vi er også opptatt av historier om forbrukernes rettigheter når det gjelder forsikringer, avbestillinger og den slags.

Den store feriedrømmen er likevel knust for i år. Å skrive om feriesteder på sydligere breddegrader blir helt feil når det klinkende klare rådet er å tilbringe sommeren hjemme i Norge.

Men ingenting er så ille at det ikke er godt for noe:

Alle disse ukene, dagene og timene i tvungen hjemmetid har lært oss at mange er flinke til å finne alternative løsninger. Dørstokkmila later til å være kortere enn normalt. Nå støter vi på folk i marka til alle døgnets tider, mange overnatter i telt eller i hengekøyer. Kreativiteten er åpenbart stor både innenfor og utenfor husets fire vegger.

Sarah Prosser (midten) har laget sin egen pop-up-kafé på fortauet, hvor folk kan booke en samtale med henne. Noen kommer for å drikke kaffe, andre kommer for et glass vin. Her sammen med hunden Penny, Aina Staveland Johnsen og Raymond Kristiansen.
Bruker du en ledig fritime til trening? I stedet for skitur over vidda med pulk ble det trukket det bildekk på turveien på Skårer i Lørenskog i påsken.

Hva er ditt beste tips?

Det er denne evnen til å se muligheter istedenfor begrensninger vi vil at dere skal dele med reiseseksjonen vår. Inspirert av New York Times, som har gjort det samme, ber vi om følgende:

Hvordan er 48 timer i din verden akkurat nå?

Gjør du noe nytt og annerledes? Har du begynt å male? Setter du ny rekord i antall skritt pr. dag? Har du satt i gang et nytt hageprosjekt? Har du oppdaget en god oppskrift eller begynt å brygge øl? Har du lest en god bok du vil anbefale? Eller kanskje sett en spennende serie på Netflix?

Del bildene og opplevelsen med oss! Send oss en e-post med bilder eller tips til koronafrie aktiviteter.

Da blir det litt mer liv i reiseseksjonen igjen. Kanskje kan dine bilder være til inspirasjon for andre.

Publisert: